pá., 9. prosinec 2016 23:10

Sparťanští nadělili Pardubicím „bůra“

Momentka z utkání Pardubice - Sparta Momentka z utkání Pardubice - Sparta Zdroj: hcdynamo.cz
Pardubice - Na klasického soupeře, Spartu, si do perníkového města našlo cestu asi osm a půl tisíce diváků. Šťastnější ale nakonec byli ti, kteří vážili cestu až z hlavního města. Sparta dala Pardubicím k opožděnému Mikuláši nadílku v podobě pěti gólů.

Začátek úvodní třetiny nebyl ani z jedné strany příliš akční. Soupeři se spíše okoukávali, sem tam nahodili puk na branku. Větší šance přišla až v osmé minutě z hole hostí. Puk se odrazil od ramene domácího Schause a sparťanští ujížděli do přečíslení dva na jednoho. Celou akci zachránil brankář Kacetl, který vychytal nejprve Hlinku a poté i dorážku Vrány. V desáté minutě se už mohli fanoušci radovat, tedy ti sparťanští. Hlinkovu střelu Kacetl vyrazil, ale dorážka Klimka skončila v brance domácího celku. Ve dvanácté minutě se chvíli sparťané radovali z dalšího gólu. Ten nemohl platit, protože branková konstrukce nebyla na svém místě. O minutu později se Sparta přece jen navýšení skóre dočkala. V přesilové hře naservíroval Hlinka puk Vránovi, který Kacetla prostřelil. Domácí se také dostali k šanci, ale Petr Hubáček svoji gólovou příležitost nevyužil. Ke konci třetiny zahrozili Schaus s Tomáškem, ale neprošli přes sparťanského obránce. Do kabin hokejisté odcházeli za stavu 2:0 pro Spartu.

Prvních pět minut druhé třetiny útočili především domácí. Nejprve vystihl Klimenta rozehrávku hokejistů pražské Sparty, snažil se rozpohybovat Škarka, gól z toho nakonec nebyl. O druhou šanci se postarali Hubáček se Sýkorou. Druhý jmenovaný vypálil svoji typickou dělovku, ale trefil jen levou tyč soupeřovy brány. V půli zápasu se do šance dostal hostující Jiří Černoch, který však nedokázal zpracovat spoluhráčovu prudkou přihrávku a příležitost před prázdnou brankou domácích nevyužil. Ve třicáté druhé minutě se však Sparta radovala potřetí. Uher dorazil odražený kotouč za záda Kacetla a Sparta tak vedla už o tři branky. Do konce třetiny se ke čtyřem výraznějším šancím dostali opět domácí, ani ty jim ale ke kontaktnímu gólu nepomohly. Před třetí třetinou prohrávaly Pardubice se Spartou 3:0.

Do úvodu třetího dějství domácí přímo vlétli. Nejprve měli šanci Sýkora s Rolinkem, puk však těsně minul branku. O chvíli později se domácí fanoušci dočkali. Ve spolupráci s Redenbachem snížil Tomáš Rolinek na 3:1. Ve čtyřicáté třetí minutě mohl Tyler Redenbach snížit skóre ještě víc, ale těsně minul. Poté zazlobil ještě Tomášek, který ale napálil puk jen do výstroje Škarka. Právě sparťanský brankář se o minutu později blýskl. Klimenta pálil do odkryté branky, Škarek se v brankovišti roztáhl a předvedl skvělý zákrok lapačkou. Ve čtyřicáté osmé minutě odskočila Sparta na 4:1. Jan Kern vstřelil gól ve svém prvním zápase v extralize. Pardubičtí dostali šanci se zápasem něco udělat, ale nedokázali využít ani přesilovou hru, ve které se Sparta dokonce dostala do přečíslení. Sedm minut před koncem třetí třetiny využil Miroslav Forman mezírku mezi betony Kacetla a Sparta rázem vedla už 5:1. V padesáté šesté minutě ještě zahrozil Rolinek, stav utkání se však do konce zápasu už nezměnil a pražská Sparta si z Pardubic odvezla tři body a vítězství 5:1.

 

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:5

Branky a nahrávky: 40:30 Rolinek (Redenbach; 5/4) – 9:56 Klimek (Hlinka, Vrána; 5/5), 13:05 Vrána (Hlinka, Mikuš; 4/5), 32:05 Uher (Gernát, Forman; 5/5), 47:45 Kern (Cingel, Mikuš; 5/5), 53:05 Forman (Kalina; 5/5). Střely na branku: 20:30 (6:11, 8:13, 8:6). Vyloučení: 3:4 (2:2, 1:1, 0:1).

Zobrazeno 1900 krát
Naposledy upraveno: so., 10. prosinec 2016 20:48
Pro psaní komentářů se přihlaste