so., 6. březen 2010 21:14

Špatný výkon naznačil neúčast v pohárové Evropě

Fotbalisté Sigmy Olomouc sehráli v sobotu 6. března zápas s vršovickými Bohemians 1905. Zápas ovlivnily dvě velké chyby hostujícího brankáře, z čehož těžili Klokani, kteří zvítězili 2:0. Olomoučtí se tak v 18. kole Gambrinus ligy prakticky vzdali nadějí na pohárová umístění.
Zápas se netradičně odehrával na strahovském stadionu Evžena Rošického. Hrálo se tedy mimo obvyklé sídlo vršovických fanoušků. V Dolíčku se nesmí hrát, neboť tento stadion nemá vyhřívaný trávník. Absence vyhřívaného trávníku je v rozporu s pravidly soutěže, a tak se zápas odehrál na nedalekém strahovském stadionu. Přestože je stadion v Praze, nemohli ho zhlédnout fanoušci Bohemians, kteří na stadion nesměli. Jednalo se o trest za předchozí zápas, během kterého fanoušci Klokanů ztropili výtržnosti. Z derby se Spartou si sice odvezli bod, avšak také tento disciplinární trest. Na stadion ale nakonec proniklo sedm pravověrných fanoušků. Ti podpořili tým, avšak tradičnímu zelenobílému kotli se ani vzdáleně nepodobali.

Díky nepřízni počasí byl trávník promrzlý a zasněžený. To domácím příliš nevadilo, neboť již v 10. minutě pustila obrana hostí ke střele Štohanzla, jehož střelu nedokázal brankář Lovásik udržet a pouze ji vyrazil před sebe. Nabídnutou tutovkou nepohrdl Kaufman, pro kterého byla střela do prázdné brány pouhou formalitou. To domácí motivovalo a svůj nápor neustále stupňovali. Jejich úsilí se ke konci poločasu proměnilo v další branku.

Ve 40. minutě se trefil Štohanzl. Jeho práci mu opět ulehčil Lovásik, který balon opět špatně vyrazil. Velký podíl měla ale na celém gólu i hanácká obrana, která naprosto zaspala, když nebyla schopná balon z pokutového území odkopnout. V druhém poločase už se Klokani soustředili pouze na obranu, přesto ale Sigma nebyla schopná nic vytvořit. Naopak, nepřesnými přihrávkami pouštěli do šancí domácí, kteří z nich nejistého Lovásika dokázali pořádně potrápit. Zápas tak skončil vítězstvím Bohemians 1905 2:0. Tento výsledek jistě potěšil nejen oněch sedm fanoušků, kteří pronikli na stadion. Naopak hráči olomoucké Sigmy se tímto neúspěchem prakticky vzdali boje o pohárové příčky, na které chtěli dosáhnout. Situace však není ztracená, nýbrž pouze komplikovaná.

 

Sestavy:

 

 

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Štohanzl (76. Kotyza), Kaufman (90. Cissé), Pávek, Bartek - Škoda, Bálek (66. Lukáš)

SK Sigma: Lovásik - Janotka, Škerle, Dreksa, Onofrej (89. Komárek) - Hořava (30. Vašíček), Kaščák, Rossi - Petr, Ordoš, Schulmeister (80. Štěpán)

 

 

 

Zobrazeno 1964 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste