so., 25. únor 2017 15:12

Sprint juniorů ovládlo Rusko, Žemlička skončil šestý

Milan Žemlička na MS juniorů Milan Žemlička na MS juniorů Zdroj: www.biatlon.cz; Tomáš Bláha a Miloš Lubas
Osrblie – Mistrovství světa juniorů v biatlonu ve slovenském Osrblie pokračovalo po vytrvalostních závodech sprintem. V mužské kategorii byl největší nadějí Milan Žemlička, který je juniorským mistrem Evropy z Nového Města na Moravě.

První střelbu Žemlička zvládl rychlopalbou za 24 vteřin a zaujal první místo v průběžném pořadí. Před druhým reprezentantem Ukrajiny Antonem Dudchenko měl náskok šesti vteřin. Další český reprezentant Ondřej Šantora byl po první střelbě na průběžném třináctém místě. Jakub Procházka nezačal závod příliš šťastně, když na první položce nechal tři terče, a do dalších kol se vydával se značnou ztrátou. Posledním českým reprezentantem byl Lukáš Joukal, který udělal na střelnici jednu chybu a odjížděl na šedesátém třetím místě.  

Druhou nulu si Žemlička připsal i po střelecké položce vestoje a do posledního běžeckého kola odjížděl z průběžného druhého místa se ztrátou 4,5 vteřiny na prvního. Šantora zvládl druhou střelbu taktéž bezchybně a do posledního kola se vydával na sedmém místě se ztrátou 29 vteřin. Střelbu vestoje zvládl Procházka o něco lépe než ležku, když nesestřelil jen jeden terč. V součtu musel absolvovat 4 trestná kola. Naopak Joukal si při druhé střelbě pohoršil, když udělal dvě chyby.

I přes bezchybnou střelbu dojel Milan Žemlička do cíle na průběžném čtvrtém místě se ztrátou 18 vteřin na prvního Yeremina z Kazachstánu. Šantora finišoval v TOP 10 na devátém místě a z jeho pohledu se určitě jednalo o povedený závod. Procházka do cíle dorazil na třicátém místě se ztrátou 2 minut a 52 vteřin.

Milan Žemlička se i přes rychlou a bezchybnou střelbu umístil na šestém místě. Ondřej Šantora si vylepšil svůj výsledek z vytrvalostního závodu a skončil těsně pod TOP 10 na jedenáctém místě. Jakub Procházka se kvůli nepovedené první střelbě a pomalejšímu běhu umístil na čtyřicátém třetím místě a Lukáš Joukal na místě šedesátém šestém. Vítězem se stal reprezentant Ruska Igor Malinovskii, který zastřílel obě položky čistě. Stejně tak i jeho krajan Kirill Streltsov, který se umístil na druhém místě. Bronzovou medaili bral Roman Yeremin z Kazachstánu. 

 

Zobrazeno 2049 krát
Naposledy upraveno: so., 25. únor 2017 22:36
Pro psaní komentářů se přihlaste