čt., 12. listopad 2015 16:01

Šternberk oslaví své jubileum s novým logem

Šternberk - Příští rok si Šternberané připomenou 720. výročí od první písemné zmínky o městě. To v rámci oslav vyhlásilo soutěž o návrh loga, které by mělo v příštím roce sloužit při oslavách jubilea. Soutěže se může zúčastnit odborná i laická veřejnost. 

Zadané parametry pro budoucí logo jsou jednoduché. Mělo by být tvořené grafickým symbolem, chybět na něm nesmí slovo Šternberk a spojení 720 let. Dále může obsahovat například motto či další grafické prvky. Je nutné uvést font použitého písma. Každý účastník má možnost podat maximálně tři návrhy. „Soutěžící odevzdají své návrhy na formátu A4 v barevném a černobílém provedení. K tomu musí připojit krátký text, kde popíšou, co chtěli svou prací zdůraznit a jaká je symbolika jejich návrhu," uvedla tisková mluvčí města Irena Černocká.

Účastníci musí své návrhy v řádném termínu dodat na podatelnu Městského úřadu nebo zaslat poštou do 16. listopadu 2015. V druhém případě musí obálku označit nápisem "soutěž - logo 2016". Všechny práce přihlášené do soutěže, které splní každý důležitý aspekt, posoudí hodnotící komise. Ta následně vybere tři nejzdařilejší návrhy, určí jejich pořadí a nejlepší z nich předloží městské radě ke schválení. Za výtvory, které se umístí na těchto třech místech, soutěžící získají peněžní dar. Dva tisíce korun za třetí místo, tři tisíce korun za druhé místo a autorovi vítězného návrhu město věnuje částku pět tisíc korun.

"Nové logo nebude v žádném případě nahrazovat stávající znak města. Ten budeme i nadále užívat v souladu s platnou legislativou," vysvětlila Černocká. Vítězné logo poslouží při propagaci akcí, které Šternberk v roce 2016 koná.

Zobrazeno 2713 krát
Naposledy upraveno: so., 24. únor 2024 22:31
Pro psaní komentářů se přihlaste