po., 14. listopad 2016 17:55

Stříbro a bronz, tak skončila pro olomoucké zápasníky Velká cena Brna

Jakub Zacpal (v červeném) v klinči s Markem Drábkem (v modrém) Jakub Zacpal (v červeném) v klinči s Markem Drábkem (v modrém) Zdroj: Irena Drábková
Brno - V sobotu se zápasníci olomouckého Sokola účastnili Velké ceny Brna v zápase ve volném stylu. Marek Drábek vybojoval 2. místo, Martin Drábek 3. místo a Jakub Zacpal se umístil na místě čtvrtém.

 V kategorii přípravky A do 35 kg zápasili dva olomoučtí borci, Marek Drábek a Jakub Zacpal. První utkání se nepovedlo ani jednomu z olomouckých zápasníků. Drábek prohrál na lopatky s domácím Kocmánkem, který nakonec turnaj vyhrál, a Zacpal prohrál svůj zápas na technickou převahu soupeře. V dalších dvou utkáních si už Drábek vedl o poznání lépe a své soupeře porazil na lopatky, ale byla to vydřená vítězství. Umístil se na pěkném druhém místě. Zacpalovi se bohužel dále nedařilo a po dalších dvou prohrách se musel spokojit s nepopulární bramborovou medailí.

Vítězové: 1. Kocmánek Ondřej (Brno) 2. Drábek Marek (Olom.) 3. Umarov Abdurahman (NUR)

V kategorii přípravky A do 39 kg reprezentoval Olomouc Martin Drábek. Tomu se vydařilo první utkání, ve kterém vůbec nepustil soupeře ke slovu a po několika povedených akcích ho položil na lopatky. V druhém utkání s brněnským Elmurzaevem už se mu tak nedařilo. I když měl šance a udělal body, na soupeře nestačil a prohrál na lopatky. V posledním utkání Drábek podlehl svému soupeři na body 16:15. Celkově mu jeho počínání stačilo na bronzovou medaili.

Vítězové: 1. Elmurzaev Abu-Bake (Brno) 2. Čelechovský Eros (Bánov.) 3. Drábek Martin (Olom.)

Zobrazeno 3105 krát
Naposledy upraveno: po., 14. listopad 2016 18:55
Pro psaní komentářů se přihlaste