po., 23. květen 2011 09:37

Studenti remcají kvůli předčasnému ukončení ubytování, nikdo si ale oficiálně nestěžoval

Na ukončení ubytování si studenti stěžují na sociálních sítích a téma ovládlo i rozhovory na místech, kde se studenti setkávají. Nejčastěji jim vadí, že se musí stěhovat uprostřed zkouškového období, kdy by se měli plně věnovat učení. Ozývají se i hlasy, co bude se studenty, kteří potřebují jen někde přespat, protože jsou z daleka a nemohou se tedy dopravit do Olomouce přímo v den zkoušky. Ukazuje se však, že většina studentů, kteří si stěžují, o ubytování na zbývající dva týdny ani nestojí.

Student Petr Sliž říká, že on sám s tím problémy mít nebude, ale má starost o Slováky a další zahraniční studenty. K tomu například Klára Manfrinová připomíná, že někteří studenti mají v době ukončení ubytování zrovna plnou hlavu státnic a nechtějí se ještě do toho stěhovat na konec Olomouce na neředínské koleje, jak jim SKM nabídlo.

Podle ředitelky SKM UP Boženy Pirklové nikdo nepodal oficiální stížnost na předčasné ukončení ubytování, o nabídku na ubytování na posledních 14 dní na jinou kolej projevili zájem k 16. 5. pouze dva studenti. „Na konci května budeme mít k dispozici náhled do databáze volných pokojů s přehledem o volné kapacitě vzniklé odubytováním studentů k 31.5. 2011. Místa ale bude dostatek, studenti právnické fakulty, kteří mají uzavřené smlouvy do 15.7., využívají možnosti odhlásit se z kolejí dříve, stejně jako studenti ostatních fakult se smlouvou do 30.6. 2011. “, dodává. Planou se ukázala také výtka, že studenti nemají kde přespat, pokud mají zájem jen o jednu noc den před zkouškou. „I na tuto variantu máme zajištěn dostatek lůžek.“, uvádí dále Pirklová.

Na internetových stránkách Správy kolejí a menz se informace o předčasném ukončení ubytování na vybraných kolejích objevila 5. 5. 2011. Důvodem je zajištění ubytování pro akci Hry V. letní olympiády dětí a mládeže 2011. Správa kolejí a menz má v tomto případě podle Řádu VŠ koleje v mimořádných případech schválených rektorem možnost přerušit ubytování v době od 20. června do 15. září. Toto mimořádné ukončení ubytování se dotkne přibližně 1850 studentů, kteří obvykle v této době ubytování na kolejích využívají.

Zobrazeno 3089 krát
Naposledy upraveno: st., 25. únor 2015 14:04
Pro psaní komentářů se přihlaste