st., 7. prosinec 2016 15:42

Na Lipně už hoblují šumavské kopce

První lyžovaní na Šumavě První lyžovaní na Šumavě Zdroj: Michal Chalupa
Lipno nad Vltavou - První prosincový víkend potěšil všechny sportovní nadšence. Skiareál Lipno totiž v sobotu zahájil zimní provoz. Návštěvníky lákal na dárky a slevy. Na lyžaře čeká také celá řada novinek.

Sportovci mohli v sobotu vyzkoušet hned tři sjezdovky: Jezerní, Spojovací a Dámskou. Letošní sezóna začala velmi brzo. „Minulou sezónu jsme na Lipně odstartovali 5. ledna, o rok předtím jsme začínali 29. prosince. Nyní nám počasí přeje a vyplatily se i předsezónní investice do zasněžovacího systému. Od neděle vyrobil přes 80 tisíc kubíků sněhu a na perfektně připravených tratích o délce přes tři kilometry si tak návštěvníci užijí až čtyřiceticentimetrovou pokrývku," řekl pro českokrumlovský Deník ředitel skiareálu Lipno Petr Dušek.

Pracovníci areálu chtěli, aby první prosincové lyžování bylo začátkem skvělé zimní sezóny, kterou si všichi zapamatují a budou jezdit nadále. A tak se v sobotu lyžovalo za velmi výhodné ceny. Speciálně měli radost první čtyři návštěvníci, kteří vyjeli na kopec sedačkovou lanovkou. Obdrželi totiž dárek.

Skiareál se také velmi věnuje dětem. Již několik let je pro ně otevřen Fox Park, kde funguje lyžařská školička. Tam jim o víkendu lyžování zpříjemňoval maskot lišák Fox s různými animačními programy. Děti si také mohly vyzvednout Mikulášskou nadílku, která pro ně byla nachystána od 11 do 14 hodin ve Stezce korunami stromů, ze které je krásný výhled na celý areál a okolí.

Nová sezona přinese také spoustu novinek. Mezi tu největší patří 500 metrů dlouhá slalomová trať s názvem K Yettimu. Tým olympijské vítězky Evy Samkové připravil také trať skicrossovou. Rekontrukci si zasloužil Snowpark, kde byly postaveny nové překážky.

Zimní sezónu kromě Lipna nad Vltavou zahájil také rakouský skiareál Hochficht. 

Zobrazeno 2097 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 20:18
Pro psaní komentářů se přihlaste