pá., 26. říjen 2018 21:12

Světový pohár mužů v Paříži ovládl Fan Zhendong

Fan Zhendong vybojoval v Paříži premiérový triumf na Světovém poháru Fan Zhendong vybojoval v Paříži premiérový triumf na Světovém poháru Zdroj: insidethegames.biz
Paříž - Světový pohár mužů ve stolním tenise, který se konal od 19. do 21. října, ovládl nejlepší hráč světa Fan Zhendong z Číny. Ve finále porazil čerstvého mistra Evropy Timo Bolla z Německa 4:1 na sety. Bronzovou medaili získal další Číňan Lin Gaoyuan.

Čína potvrdila svou pozici světové velmoci ve stolním tenise. Oba její reprezentanti se propracovali poměrně bez problémů až do semifinále. Fan Zhendong cestou vyřadil shodně poměrem 4:0 Bělorusa Vladimira Samsonova a Brazilce Gustava Tsuboie, Lin Gaoyuan zdolal nejprve Američana Kanaka Jhu 4:1 a posléze stejným výsledkem Japonce Koki Niwu. V semifinálovém vzájemném souboji byla úspěšnější světová jednička, která zvítězila v pěti setech. V druhém semifinále se v čistě německém souboji střetli Timo Boll a Dimitrij Ovtcharov. Boll, který získal v září v Alicante sedmý titul mistra Evropy v kariéře, porazil po vcelku vyrovnaném průběhu svého reprezentačního kolegu 4:2.

V obou zápasech o medaili byli však úspěšnější čínští reprezentanti, přičemž oba porazili své německé soupeře v pěti setech. Pro jednadvacetiletého Fan Zhendonga se jednalo o druhou medaili ze Světového poháru v kariéře, Lin Gaoyuan skončil na pomyslné bedně vůbec poprvé. Zklamáním naopak skončil turnaj pro několik hráčů, kteří přijeli vybojovat mnohem vyšší umístění. Mezi takové se rozhodně počítá Brazilec Hugo Calderano, Nigerijec Quadri Aruna i domácí Simon Gauzy. Všichni jmenovaní nepřešli v soutěži přes osmifinále. Příští mužský Světový pohár bude hostit v říjnu 2019 Budapešť.

Zobrazeno 1614 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 14:01
Pro psaní komentářů se přihlaste