út., 6. prosinec 2016 14:04

Superhouslistka Stirlingová se vrací do Prahy

Lindsey Stirling Lindsey Stirling Zdroj: http://www.lindseystirling.com/
Praha - Americká houslistka a nadaná tanečnice Lindsey Stirling po dvou letech opět zavítá do Prahy a to již na své třetí vystoupení. Její nabitý koncert propojený s propracovanými choreografiemi mohou fanoušci navštívit 1. 3. 2017 v pražském Foru Karlín.

Lindsey Stirling je charakteristická svými houslovými choreografiemi které sdílí přes YouTube, ale také formou jedinečných živých vystoupení. Propojuje všechny žánry světa, tedy od klasiky přes hip-hop až po elektronickou taneční hudbu. Vytváří vlastní skladby, ale také upravuje známější díla svých kolegů z branže.

Její kariéra odstartovala v roce 2010, kdy se zúčastnila soutěže Amerika má talent, kde ale neuspěla. Lindsey nepřestávala věřit a dál na sobě tvrdě pracovala. Krátce po soutěži ji oslovil kameraman Devin Graham, se kterým natočila první video na YouTube ke své skladbě Spontaneous me. Video se stalo velice populárním, protože Lindsey přinesla do světa hudby a tance zcela nový formát umění. Lidé ji fandili a její YouTube kanál se stával stále známější. První turné se svou deskou pojmenovanou Lindsey Stirling, jela pouze po Severní Americe a v prosinci stejného roku bylo její video Crystalize osmé nejsledovanější na YouTube. Poté její kariéra jen stoupala. V roce 2013 uzavřela smlouvu s manažerem Lady Gaga, Troyem Carterem. Ve stejném roce odehrála své první světové turné po Evropě, Asii a Austrálii. Po menší pauze na jaře roku 2014 vyjela na druhé světové turné po Evropě a Americe, které reprezentovalo její novou desku Shatter Me. V rámci evropského turné v roce 2015 zavítala do Prahy, kde ji fanoušci mohli vidět vystupovat ve Žlutých lázních.

Na začátku roku 2016 vydala autobiografii pod názvem The Only Pirate At The Party, kterou vypracovala společně se svou mladší sestrou. Své třetí studiové album Brave Enough vydala v srpnu a přidala k němu vzkaz: „Moc bych si přála, aby lidé měli dostatek odvahy a dělali to, po čem v životě touží."

Její spolupráce se skupinou Pentatonix na coveru písně Radioactive, jim přinesla cenu YouTube Music Award  v kategorii „Odezva roku“. Podílela se také s Jessie J na písni „Loud“ nebo si zahrála se zpěvákem Johnem Legendem.

Zobrazeno 2216 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 19:15
Pro psaní komentářů se přihlaste