čt., 2. listopad 2017 20:48

The Chainsmokers roztančí holešovickou Tipsport arénu

The Chainsmokers na Magnetic festivalu v roce 2016 The Chainsmokers na Magnetic festivalu v roce 2016 Zdroj: Vendula Holková
Praha - Americké DJské duo The Chainsmokers po roce a půl opět míří do Prahy. Členové Andrew Taggart a Alex Pall mají za sebou se svým novým studiovým albem Memories... Do Not Open turné v USA a nyní vyráží na tour po Evropě. V plánu mají 16 zastávek a do Česka zavítají jako do druhé země v pořadí. Čeští fanoušci se na ně můžou těšit v sobotu 11. února 2018 v Tipsport aréně. Lístky jsou k dispozici na stránkách Ticketportal a Ticketpro v rozmezí od 790 korun do 1490 korun.

Poprvé se tato formace v Praze představila v rámci Magnetic festivalu v květnu 2016. Tehdy si během hodinového setu v Holešovicích získali mnoho příznivců svou kombinací několika stylů EDM. Už v té době měli na svém kontě hity jako #Selfie, Roses či Don't Let Me Down.

Největší boom duo zažilo, když v červenci 2016 vydalo písničku Closer, která brzy začala bourat všechny hitparády. Spolupracovalo na ní s americkou zpěvačkou Halsey. Letos The Chainsmokers vyhráli Grammy v kategorii nejlepší taneční nahrávka a jejich písničky se pravidelně umisťují vysoko v žebříčku US Billboard Hot 100. V anketě Top 100 DJs vyhlašované časopisem DJ Mag obsadili příčku s číslem 8 a ve světě elektronické hudby patří k těm nejžádanějším.

Mezi největší hity alba patří skladby Paris a Something Just Like This. Na druhé uvedené seskupení spolupracovalo s alternativně rockovou kapelou Coldplay. Song společně představili v únoru během předávání Brit Awards a pro Coldplay to nebyla první spolupráce s producenty taneční hudby.

„Snažíme se mazat hranice mezi indie, popem, taneční hudbou a hip-hopem," uvedl Taggard v rozhovoru v Interview Magazine. Jestli se jim to daří, můžete přijít zjistit už v únoru.

Zobrazeno 2050 krát
Naposledy upraveno: čt., 2. listopad 2017 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste