st., 7. prosinec 2011 19:56

Tradičně netradiční den otevřených dveří na Gymnáziu Olomouc-Hejčín

V sobotu 3. prosince se konal již tradiční den otevřených dveří na Gymnáziu Olomouc – Hejčín. Celá akce začala v devět hodin volnou prohlídkou areálu školy. Na programu byly například divadelní scénky v různých jazycích, taneční vystoupení folklorního souboru nebo speciální výuka vázání uzlů.

Studenti pátého ročníku anglické sekce si připravili divadelní představení o americké historii. V jejich provedení se jindy obyčejná učebna změnila v americké prérie, na kterých probíhaly spory mezi Indiány a osadníky z Anglie i boj za lidská práva Afroameričanů. Divadelníkům zdatně sekundovali jejich španělští kolegové. Ti pod vedením profesorky Krejčířové secvičili představení o dobytí Tenochtitlanu Hernandem Cortezem. "Studentů, kteří chtějí hrát divadlo je stále více, mají velkou motivaci, s jejich výkonem jsem spokojená," řekla profesorka Krejčířová o scénce, která byla doplněna dobovými kostýmy a hudbou.

Zájemci o studium měli také možnost zhlédnout prezentace jednotlivých předmětů. Během nich si mohli prohlédnout používané učebnice nebo se seznámit s budoucími požadavky na studium. Prostor pro dotazy spojené s přijímacím řízením poskytly dvě informační besedy s vedením školy. Budoucí středoškoláky zajímalo například jak se připravit na test z angličtiny, který je povinný u přijímacího řízení u šestiletého oboru. Uchazečka o studium čtyřletého oboru Barbora Přehnilová popsala své pocity ze dne otevřených dveří takto: „Je fajn, že jsou učitelé ochotní věnovat se nám tady v sobotu. Líbila se mi prezentace němčiny a kamarádka mi říkala, že je tady gymnastická tělocvična, tak tu bych ráda viděla.“

Pohoštění pro zájemce o studium a jejich rodiče zajišťovala čajovna umístěná v nové budově jídelny. Zde také vystupoval studentský kabaret pod taktovkou profesora Martina Stánce. V repertoáru zazněly francouzské šansony i španělské písně za doprovodu klavíru, basy či saxofonů. Uchazečům o studium a jejich rodičům byly po celou dobu prohlídky k dispozici ochotné hostesky, které jim pomohly s orientací po areálu.

Obrázek: fotogalerie Gymnázia Olomouc-Hejčín

Zobrazeno 2744 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste