pá., 30. říjen 2015 20:53

Tradiční Rybova mše v trochu jiném podání

Jablonec nad Nisou – Ačkoliv nám počasí během víkendu připomnělo spíše krásné období babího léta, všichni víme, že se blíží listopad. A to je přesně ta doba, kdy se všichni pomalu začínají těšit na Vánoce. Vědomi si toho jsou i v Jablonci nad Nisou, a proto už připravují první zkoušku vánočního koncertu nazvaného „Hej mistře!“.

Žáci, učitelé a přátelé tamní základní umělecké školy se rozhodli zpříjemnit sobě a především občanům Jablonce a okolních vesnic předvánoční čas a připomenout si tradiční české Vánoce. Tento rok je to už potřetí, kdy se v jabloneckém divadle uskuteční scénické provedení tradiční mše Jana Jakuba Ryby. Diváci se mohou těšit na herecké zpracování žáků literárně-dramatického oboru a na hudební část, kterou zajistí dětský pěvecký sbor Iuventus, gaude! To všechno za doprovodu Jabloneckého komorního orchestru a přátel z řad učitelů či bývalých žáků. Celé originální pojetí tohoto projektu zaštiťuje známý režisér Václav Bárta.

Samotné představení je naplánováno na neděli 20. prosince v 18 hodin v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. Vstupenky za 150 nebo 200 korun si můžou zájemci zakoupit v předprodeji od 7. prosince.

Zobrazeno 2777 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:11
Pro psaní komentářů se přihlaste