so., 26. listopad 2016 19:20

Traktor navštívil v rámci Artefuckt tour třinecké Barrocko

Traktor v Barrocku Traktor v Barrocku Zdroj: Matěj Wróbel
Třinec – Skupina Traktor zavítala do severomoravského města v rámci svého turné Artefuckt tour, které pořádají u příležitosti vydání nové desky Artefuckt. Kapela vydala svou čtvrtou desku v květnu, turné rozjeli až v říjnu. O hostování na turné se dělily kapely Komunální odpad a The Pant.

Ve městě ocele a hokeje zahřála přítomné fanoušky trojice, která si říká The Pant. Kapela z Břídličné (Bruntálsko) produkuje hard rock až metal a své texty skládá v angličtině. Přítomní jejich snahu ocenili bouřlivým potleskem. 

S přibývajícím časem se sál plnil a nervozita stoupala. Během pár minut bylo jisté, že třinečané rozhodně nezaostanou za Ostravou, kde bylo vyprodáno. Když zazněly první tóny kytary, sál byl již naplněn a Traktor rozjel bezmála dvouhodinovou show. Úvod byl věnován písničkám z nové desky. Nová tvorba jen stvrdila, že kapela míří stále vzhůru. Pecky jako Vstaňte, pane Lincolne, která pojednává o otroctví, v němž nás drží elektronický pokrok, Letokruhy nebo Caligula mají potenciál na vstup do čela hudebních žebříčků.

Kapela však nevynechala ani staré hity. Během songů jako Defenestrace, během které zpěvák komicky imitoval Miloše Zemana, Bludičky nebo Láskožrouti dostal šanci na zpěv i divák, který se doposud neseznámil s tvorbou z nové desky. Poslední koncert turné se uskuteční v Mrákově u Domažlic 17. prosince.  

Zobrazeno 2191 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. listopad 2016 13:59
Pro psaní komentářů se přihlaste