st., 18. březen 2020 15:41

Soud rozhodl o trestu pro bývalou e-sport hráčku, odpyká si 116 let

shAy v době profesionální kariéry shAy v době profesionální kariéry Zdroj: https://liquipedia.net/counterstrike/ShAy
Neobvyklý rozsudek padl před čtrnácti dny u brazilského soudu. 116 let ve vězení dostala bývalá profesionální hráčka e-sportu, Shayene "shAy" Victorio, za zpronevěru a krádež. Obchod, jehož je partnerem, okradl 118 lidí. Victorio se proti rozsudku odvolala.

Brazilská hráčka se podle důkazního materiálu podílela na internetovém obchodu megazine.net spolu s jejím otcem a bývalým manželem. Svou vinu na události ale zapírá.

„Společnost patřila jejímu expartnerovi, působila na ni nepřímo. Jednalo se o problém administrativního charakteru a po sporné prohlídce majetku a zadržení elektroniky, firma neměla možnost doručit produkty některým zákazníkům,“ vyjádřil se právník zastupující Victorio.

„Nezatkli mě a ani nezatknou. Jedná se o situaci, ve které byl můj bývalý manžel zapojen, a mě taktéž ovlivnila. V průběhu času pracuje na vyřešení celého problému. Jakmile jsme se rozešli, převzal veškerou zodpovědnost,“ napsala na svůj Instagramový účet Victorio.

Na jejich společnost se zaměřila brazilská speciální jednotka proti organizovanému zločinu (GAECO). Vyšetřováním zjistili, že společnost okradla 118 zákazníků tím, že jim nedodala objednané zboží a odmítla jim poskytnout peněžní kompenzaci. Zpronevěřená částka se odhaduje zhruba na 50 tisíc brazilských realů (v přepočtu necelých 250 tis. českých korun). 

I kdyby Victorio v odvolání neuspěla, ve vězení by strávila ze 116 let pouhých 30, což je brazilskými zákony nastavená maximální doba pro vězeňský pobyt.

Shayene "shAy" Victorio zahájila svou kariéru jako profesionální hráčka roku 2008 v PC hře Counter Strike 1.6. S vývojem herního průmyslu a příchodem nového dílu přesedlala na Global Offensive (CS:GO). Své působení přesouvala mezi brazilskými kluby jako MIBR, ProGaming, paiN a Vivo Keyd. V posledním jmenovaném týmu skončila v květnu 2019 svou profesionální kariéru. Momentálně se věnuje hraní CS:GO na platformě Twitch, spolu s hraním GTA V si tak získala přízeň 30 tisíc diváků.

Zobrazeno 805 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 18:53
Pro psaní komentářů se přihlaste