út., 6. prosinec 2016 22:21

Třetí Derby univerzit patřilo domácím

Derby univerzit Derby univerzit Zdroj: hcdynamo.cz
Pardubice – V pořadí třetí Derby univerzit zvládla lépe Univerzita Pardubice. Pardubičtí měli od začátku větší herní převahu, vyhráli 6:2 a překazili tak Hradci vítěznou šňůru.

Středeční Derby univerzit odstartoval proslov obou rektorů. Poté se přešlo k úvodnímu slavnostnímu vhazování a zápas mohl začít. Pardubická univerzita hrála doma a převaha fanoušků byla na začátku utkání výrazně znát. Do první větší šance se dostal ve třetí minutě pardubický Michal Křečan, puk se však hradecké brance vyhnul. Na chvíli dostala hradecká univerzita pardubickou pod tlak. V jedenácté minutě přišlo pár gólových šancí opět na straně Pardubic. Ke konci první třetiny dostali domácí hosty z Hradce pod tlak a dočkali se první branky. V osmnácté minutě otevřel skóre Marek Hemský.

Začátkem druhé třetiny se do skvělé šance dostal hradecký Pavel Hlavatý, brankář Čáp ale zasáhl betonem přesně, stav se neměnil. Ve dvacáté osmé minutě odskočili pardubičtí na rozdíl dvou branek. Střelou po ledu zvýšil skóre na 2:0 Jan Vacek. Druhý gól jako by hradecké probudil. Čáp musel několikrát své spoluhráče podržet. Ve třicáté první minutě vymetl pavučinku v pravém rohu Bernatovy branky Jakub Řezníček. Univerzita Pardubice vedla už 3:0. O tři minuty později zvýšil skóre opět Marek Hemský, který se trefil ve vlastním oslabení.

Do poslední třetiny vstupovali pardubičtí s náskokem 4:0. Ve čtyřicáté šesté minutě ujížděli do útoku 2 na 1 Michal Křečan a Miroslav Rohlík, toto přečíslení však pátým gólem neskončilo. Naopak, činila se hradecká univerzita. V padesáté třetí minutě vstřelil kontaktní gól Pavel Hlavatý, který dostal přihrávku od Lukáše Bureše a nasměroval puk do odkryté branky. Hradečtí dokonce zahrozili i v následném oslabení. Gól dali ale v padesáté sedmé minutě opět Pardubice. Dvě minuty před koncem vstřelil šestý pardubický gól Marek Hemský, který zároveň dovršil svůj hattrick. Uběhlo dvacet vteřin a hradečtí vstřelili svůj druhý gól. Skóre upravil Petr Chaloupka. Pardubická univerzita zvítězila na domácím ledě 6:2 a zmařila tak Hradci pokus o hattrick, tedy o třetí vítězné utkání v řadě.

Branky a nahrávky: 18:20 Hemský (Vlček), 27:30 Vacek (Bažant), 31:20 Řezníček (Křečan), 34:10 Hemský (Vlček), 56:50 Rohlík (Vlček), 58:43 Hemský– 53:28 Hlavatý (Bureš), 58:51 Chaloupka. Vyloučení: (0:2, 3:3, 1:1). Využití: 1:1. V oslabení: 2:0.

Zobrazeno 1726 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 19:44
Pro psaní komentářů se přihlaste