ne., 5. listopad 2017 21:54

Třetí ročník festivalu Neleň! se opět vydařil

Logo festivalu Neleň! Logo festivalu Neleň! Zdroj: nelen.cz
Slavičín - I když jde o poměrně nový koncept, multižánrový festival Neleň! je pro slavičínské občany už tradicí a letos se jeho třetí ročník konal od 3. do 5. listopadu. Tentokrát pořadatelé využili prostory barokního zámku a tradičně i Sokolovnu. Na návštěvníky čekal pestrý program, který zahrnoval přednášky, workshopy, výstavy a v neposlední řadě také večerní koncerty.

Na zámku se ve třech sálech střídaly mladé osobnosti napříč obory a v rámci přednášek předávaly své zkušenosti a postřehy dál. V Sokolovně měly své místo workshopy, kde si mohli účastníci zacvičit jógu nebo třeba zkusit první pomoc. V pátek večer zde nechyběla ani divadelní představení a v sobotu zas vystoupení zpěváka Thoma Artwaye nebo americké elektro popové skupiny Wild Arrows. Milovníci umění mohli zavítat na výstavy a vernisáže.

„Bylo toho spoustu nového, dokonce jsme změnili i místo konání. Neleň! se konalo na zámku, který byl rozhodně útulnější, sály byly menší a všechno působilo víc domácky a příjemně. Také jsme přidali večerní páteční program a přednášky na gymnáziu místo normálního vyučování. Největším lákadlem byl zpěvák Thom Artway, který měl v sobotu večer koncert a v neděli přednášku s největším počtem návštěvníků v rámci festivalu. Myslím, že se celý festival opravdu povedl. Nás organizátory teď čeká pár týdnů volna a pak zase hurá do příprav dalšího ročníku," uvedla organizátorka Klára Strnadová.

Festival Neleň! se zrodil v roce 2015 a mají ho na svědomí mladí lidé ze slavičínska. Tímto konceptem chtějí ukázat, že talenty se nerodí jenom ve městech, ale že i v oblasti malých měst a vesnic žije plno úspěšných a zajímavých lidí. Akce je širokou veřejností velmi oblíbená a to nejenom proto, že je zadarmo.

Zobrazeno 1889 krát
Naposledy upraveno: út., 7. listopad 2017 13:42
Pro psaní komentářů se přihlaste