st., 6. prosinec 2017 12:30

Tři české kluby vstoupily do bojů o semifinále hokejové Ligy mistrů

Radost Jana Süsse Radost Jana Süsse Zdroj: Lubomír Stehlík - Deník
Evropa - V letošním ročníku Ligy Mistrů poprvé v historii postoupily hned tři české týmy až do čtvrtfinále. Do odvetného zápasu půjde s náskokem z prvního utkání pouze Třinec. 

Vítězství Třince se rodilo těžce. Ještě před třetí třetinou Oceláři v domácí Werk Aréně prohrávali se švédským Brynäs Gävle 0:1. O výsledku zápasu tedy rozhodovala až poslední část, kterou sehrál český tým fantasticky. Hned v pětadvacáté vteřině vyrovnal na 1:1 Rákos. Za další tři minuty už třinečtí dokonce vedli, když se prosadil Adamský. A konečnou výhru o dvě branky zpečetil sedm minut před koncem gólem na 3:1 Chmielewski. Začali jsme výborně, vytvořili jsme si v první třetině spoustu příležitostí, které jsme ale nedokázali využít. Druhá třetina se srovnala, soupeř se dostal do přečíslení, které zakončil pro nás smolným gólem. Vzal nám malinko vítr z plachet, ale do třetí třetiny jsme vstoupili parádně a zápas otočili,“ uvedl po utkání trenér Václav Varaďa.

Jediným českým zástupcem, který k úvodnímu utkání cestoval na led soupeře, byla brněnská Kometa. Tým odletěl do Finska k utkání s Jiväskylou s výrazně omlazenou sestavou. A právě jeden z mladíků, který dostal příležitost, se stal hlavní hvězdou večera. Osmnáctiletý Jan Süss hraje hlavně za brněnskou juniorku, ale šance ukázat se letos dostává také v zápasech Ligy Mistrů. To se však může brzy změnit. Na ledě Jyväskyly si totiž výrazně řekl o větší šanci v A týmu Komety Brno také pro extraligové zápasy. Süss si připsal hattrick, díky kterému skončilo první čtvrtfinálové utkání nerozhodně 3:3. „Měl jsem pocit obrovského štěstí, protože dát hattrick za áčko, to se nestává každý den. Jsem za to hrozně rád a moc jsem si to užil,“ svěřil se po zápase. Kometa Brno tak vybojovala ve Finsku velice dobrý výsledek pro domácí odvetné utkání.

Nejhůře z českého tria dopadl v úvodním čtvrtfinálovém utkání Liberec, který na domácím ledě podlehl 0:1 švýcarskému Curychu. Utkání, ve kterém dlouho dominovali oba brankáři, rozhodl gólem ve třetí třetině Inti Pestoni. „Vyrovnaný zápas jsme bohužel prohráli brejkovou situací a budeme odjíždět do Curychu s rozdílem jednoho gólu, což si myslím, že je dost hratelná situace,“ řekl po zápase liberecký trenér Pešán. Pro Liberec to není nová situace. Gól totiž ztráceli také po prvním osmifinálovém utkání, které hráli proti obhájci titulu z předchozích dvou let. Na ledě švédské Frölundy Bílí Tygři nečekaně zvítězili a probojovali se mezi nejlepší osmičku.

Odvetná utkání jsou na programu v úterý 12. prosince.

Zobrazeno 1657 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 18:17
Pro psaní komentářů se přihlaste