so., 31. říjen 2015 14:28

Turnaj mistryň vrcholí, finále si zahrají Kvitová s Radwaňskou

Singapur – Na letošním Turnaji mistryň v Singapuru se schyluje k velkému finále. O titul se utkají Agnieszka Radwaňská z Polska a Češka Petra Kvitová. Rodačka z Fulneku dnes vyzvala v boji o finálovou účast Rusku Marii Sharapovovou, se kterou měla doposud nepříznivou bilanci 6:3. V jubilejním desátém zápase však favoritku utkání porazila, a tak se může těšit na nedělní finále.

V prvním setu se více dařilo Kvitové, Sharapovová vstup do utkání nezvládla. Úvodní set tak bez větších problémů skončil 6:3 pro Kvitovou. Na začátku druhé sady se hra otočila a do vedení šla Ruska. Česká tenistka vytvořila příliš nevynucených chyb a prohrávala už 4:0. Vypadalo to na rychlý konec setu, Češka ale ukázala obrovskou vůli a soupeřce nic nedarovala. Bojovnou hrou nečekaně vyrovnala na 6:6, díky čemuž šel druhý set do tiebreaku. V něm opět zabojovala a vyhrála tak zápas. "Do každého míčku jsem šla, jako kdyby to bylo nula nula," uvedla po postupu. Bude tak moci usilovat o zisk titulu, který vyhrála už v roce 2011 v tureckém Istanbulu.

V neděli 1. listopadu se pak Kvitová střetne s Polkou Radwaňskou, která v semifinále přehrála Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska 6:7, 6:3 a 7:5. Radwaňská sice s Muguruzaovou letos prohrála předchozí čtyři duely, ale na Masters sérii proher přetnula a po dvou a půl hodinách se díky tomu mohla radovat z postupu.

Po skončení turnaje se pozornost tenisového světa upne k blížícímu se finále Fed Cupu. To se uskuteční 14. a 15. listopadu v pražské O2 Areně. Utkají se v něm týmy České republiky a Ruska. Za českou reprezentaci by měly nastoupit Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. České tenistky budou obhajovat výhru z loňského roku, kdy porazily Německo 3:1 na zápasy.

Zobrazeno 1872 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:37
Pro psaní komentářů se přihlaste