st., 2. prosinec 2020 17:46

Tým z osmé anglické ligy vyzve Tottenham

domovský stánek Marine FC domovský stánek Marine FC Zdroj: zdroj: https://marinefc.com/gallery/
FA Cup je nejstarší fotbalová klubová soutěž na světě, hrající se již od roku 1872. Přesto se v letošním ročníku bude přepisovat historie. Nastoupí proti sobě totiž týmy s dosud největším ligovým rozdílem mezi dvěma kluby. 

Tým Marine FC momentálně působí až v osmé anglické lize, a proto jejich cesta do 3. kola FA Cupu, ve kterém vyzvou právě Tottenham, nebyla vůbec jednoduchá. Nejprve musel tým, který se nachází přibližně 10 km od Liverpoolu, zdolat 3 soupeře v kvalifikaci na samotný FA Cup. Poté ho čekali už těžší protivnící. V prvním kole si však poradili s Colchesterem (4. liga) a ve druhém i s Havantem (5. liga). Marine FC tak tímto počinem vyrovnali dosavadní klubový rekord, což bylo právě 3. kolo FA Cupu ze sezóny 1992/93. 

Pozornost vzbudila rovněž situace, která se odehrála po vyhraném zápase ve druhém kole. 20letý gólman Passant byl spoluhráči vyslán do nejbližšího obchodu, ze kterého donesl piva. Na nákup se vydal dokonce ještě v dresu, sundal si pouze kopačky. Při návratu na něj před stadionem čekali fanoušci a tak výhru i svoje kulaté narozeniny oslavil před stadionem s nimi.

FA Cup každoročně píše krásné fotbalové příběhy a Marine FC je toho dalším důkazem, avšak jejich příběh ještě nekončí. Dalším protivíkem pro ně bude ve 3. kole Tottenham, který aktuálně vévodí celé Premier League. V historii nejstarší klubové soutěže se stalo pouze dvakrát, že by klub hrající neprofesionální soutěž (tj. 5.-10. liga) porazil tým z Premier League. The Mariners budou samozřejmě obrovským outsiderem, ale pokud by se jim přece jen podařilo Tottenham přehrát, bylo by to jedno z největších překvapení v historii. 

Zápas se odehraje 9.1. v Crosby, tedy ve městě kde klub Marine FC sídlí, a domácí hráči do toho půjdou jistě naplno.

 

Zobrazeno 917 krát
Naposledy upraveno: st., 2. prosinec 2020 21:50
Pro psaní komentářů se přihlaste