po., 14. listopad 2016 22:32

Udržitelný Palacký slaví úspěch

Happening "XY" - část projektu Think Out of The Bin Happening "XY" - část projektu Think Out of The Bin Zdroj: https://www.facebook.com/udrzitelnypalacky/
Olomouc – Udržitelný Palacký se svým projektem vyhrál v programu SmartUp 30 000 Kč. Mladí studenti, kterým není lhostejné životní prostředí, tak budou moci vytvořit Free-shop v areálu olomouckých kolejí.

 Unikátní obchod bude fungovat na principu cirkulace starých věcí. „Pokud někdo bude mít věc, kterou již nepotřebuje, jednoduše nám ji přinese do free-shopu, odkud si ji může odnést zase někdo jiný,“ uvedla Kateřina Kutková, jedna ze zakladatelek spolku.

 

Realizace projektu však ještě chvíli potrvá. Jeho iniciátoři nejprve musí projít důkladným víkendovým školením od nadace O2, které je naplánované na prosinec. Poté spolek obdrží peníze a zahájí veškeré přípravy, se kterými pomůže i SKM UPOL. „Otevřít plánujeme v letním semestru, první zájemce bychom mohli uvítat snad už v březnu,“ sdělila Kutková.

 

Udržitelný Palacký je studentský spolek působící při Univerzitě Palackého v Olomouci, který se snaží především o enviromentálně udržitelné prostředí. Aktuálně běží jeho kampaň Think Out of The Bin, která má za cíl zvýšit povědomí o komplexní problematice odpadů a jejích dopadech na životní prostředí. Během této kampaně, která trvá již od října, se studenti mohou zúčastnit promítání různých filmů a následných diskusí nebo třeba exkurze na třídící linku

Zobrazeno 2589 krát
Naposledy upraveno: út., 15. listopad 2016 19:47
Pro psaní komentářů se přihlaste