po., 6. listopad 2017 12:56

V Amazonu probíhá jednání o seriálu na motivy Pána prstenů

Lord of the Rings Lord of the Rings Zdroj: Warner Bros.
Pomalu začíná platit, že seriálová tvorba kvalitativně převyšuje tvorbu filmovou. Jde především o možnost poskytnout divákovi dlouhodobější kulturní zážitek a více si pohrát s daným příběhem. Mezi elitu se nyní chce zapsat i Amazon, který se do podvědomí diváků zapsal díky finančně velice nákladné, ale fanoušky oceňované show The Grand Tour. Stanice jedná o přípravě seriálu na motivy Pána prstenů.

Výkonný ředitel Amazonu Jeff Bezos jedná s Warner Bros. o možnosti natočit nákladný fantasy seriál, který by konkuroval Hře o trůny. Musí se dopředu počítat s ohromnými částkami, protože samotná práva na příběhy z Tolkienovy dílny stojí asi 200 - 250 miliónů dolarů. Jedna sezóna seriálu by mohla stát kolem sta miliónů dolarů a musela by ustát srovnání s filmovou verzí. Zatím se ovšem neví, jakou část Tolkienových příběhů by měl seríál mapovat. 

Pán prstenů je fenomén a dodnes je společně s Hobitem považován za jednu z nejlepších fantasy, co kdy v literárním světě vznikla. Třídílná knižní série ze Středozemě se na začátku století dočkala i filmového zpracování, které natočil Peter Jackson. Filmová trilogie je dnes už kultovní záležitostí a od roku 2012 od roku 2014 se k ní přidala i filmová adaptace Hobita, u kterého si studio vyžádalo rovněž tři díly. Hobit byl přijat spíše vlažně, to ale nic nezměnilo na faktu, že vydělal ohromné peníze.

Zobrazeno 1737 krát
Naposledy upraveno: ne., 12. listopad 2017 20:33
Pro psaní komentářů se přihlaste