st., 9. březen 2016 21:59

V hanáckém derby uspěly prostějovské volejbalistky

Olomouc – V rámci pátého kola nástavbové části ženské volejbalové extraligy přivítal tým olomouckých vysokoškolaček ve sportovní hale Univerzity Palackého aktuálně nejlepší celek naší nejvyšší ženské soutěže VK Agel Prostějov. I přes bojovný výkon především v prvním a třetím setu odešly vysokoškolačky z tohoto duelu poraženy 1:3 na sety.

Souboj, ve kterém se střetly aktuálně první dva týmy tabulky, přitom vysokoškolačky nezačaly vůbec zle. V prvním setu se hrál dlouho velmi vyrovnaný volejbal, kdy se domácí hráčky prezentovaly výborným útokem a jejich soupeřky měly velké problémy s obranou fází hry.

Za stavu 12:9 si musel hostující trenér Čada vzít první oddechový čas, aby své svěřenkyně uklidnil. A to se mu pravděpodobně povedlo, „Agelky“ čtyřbodovou šnůrou otočily vývoj prvního setu ve svůj prospěch a rázem se ujaly vedení 12:13. Skóre se pak přelévalo ze strany na stranu až do stavu 21:21, kdy si oddechový čas vzal naopak kouč domácích volejbalistek. Koncovka první sady byla velmi napínavá, dva důležité body si připsaly vysokoškolačky a vedly 23:21. Nad sítí se však pomalu začínalo dařit univerzálce Vargasové, a prostějovským hráčkám se povedlo ještě vyrovnat na 23:23, jenže to bylo z jejich pohledu v prvním setu vše. Dvěma úspěšnými bloky u sítě rozhodly domácí o výhře nad favoritkami 26:24, když využily druhý set point.

Prostějovským hráčkám se povedl úvod následujícího setu a rázem si vypracovaly tří, později dokonce pětibodový náskok (9:4). V nastoleném tempu pokračovaly v průběhu celé druhé sady. Olomouckým hráčkám se povedlo čtyřmi body v řadě upravit skóre na 14:19, ale vedení si už obhájkyně titulu z loňské sezóny pohlídaly a celý set zvládly 25:16.

Zajímavou podívanou přinesl třetí set. Prostějov si sice připsal první bod, jenže domácí čtyřmi body donutili Čadu k Time outu. Olomoucké volejbalistky udržovaly i nadále vysoký standard své hry, vedly 7:4, následně se však vedení překlopilo na stranu Prostějovanek, které zvládly pět výměn za sebou a rázem to byly právě ony, které vedly 12:13, později 14:15. Špatnou smečí Vargasové, která se nevešla do hřiště, vysokoškolačky vyrovnaly. Reakcí hráček v bílo-modrých dresech byly vyhrané tři body v řadě za sebou a vedení 18:15. Od tohoto stavu si náskok hlídaly a zlomový třetí set vyhrály 25:20.

Čtvrtý set se stal od začátku jednoznačnou záležitostí pro hostující tým, který v jednu chvíli vedl dokonce o jedenáct bodů. Velkou zásluhu na tom měla Kubánka Vargasová, která patřila k nejlepším na palubovce. Čtvrtá sada skončila nakonec největším rozdílem ve skóre v porovnání s ostatními sety 25:15.
V závěrečném šestém kole nástavbové části extraligy zamíří olomoucké vysokoškolačky na palubovku Přerova a pak už se dozví jméno svého čtvrtfinálového soupeře. Tím bude buď Sokol Frýdek – Místek nebo celek z brněnského Králova Pole.

Zobrazeno 1778 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:11
Pro psaní komentářů se přihlaste