út., 28. březen 2017 21:37

V hokejové extralize přicházejí na řadu semifinálová utkání

Radivojevič ve čtvrfinále proti Plzni Radivojevič ve čtvrfinále proti Plzni Zdroj: hcbilitygri.cz
Hokejovou Tipsport extraligu čekají semifinálové zápasy. Mezi poslední čtyři celky se probojovaly týmy Mountfieldu, Komety, Chomutova a Liberce.

První semifinálové klání obstarají hokejisté hradeckého Mountfieldu se svými protějšky z Komety Brno. Hradečtí začnou sérii hranou na čtyři vítězná utkání na domácím ledě, na kterém ve čtvrtfinále prohráli pouze jednou. Bylo to hned v prvním střetnutí proti Litvínovu, následně ale dokázali svěřenci trenéra Václava Sýkory čtyřikrát v řadě zvítězit a zajistili si tak své místo v semifinále Generali play off. Spoléhat se v něm jistě budou na svého kapitána Jaroslava Bednáře, který v sérii proti Litvínovu nastřádal hned sedm kanadských bodů.

Kometa přijede do Hradce poté, co ve čtvrtfinále dokázala vyřadit Spartu poměrem 4:0 na zápasy. Podobně jako Mountfield má Kometa ve svém kádru sedmibodového útočníka, konkrétně Vojtěcha Němce. Ten zazářil hlavně ve čtvrtém čtvrtfinále, kdy pražské Spartě vstřelil hattrick. Nyní proti němu ale bude stát Patrik Rybár, ten je zatím s průměrem 1.8 obdržené branky na zápas vedoucím gólmanem play off. I Kometa si ale našla své místo v brankářských statistikách, neboť nejvyšší úspěšností zákroků (93.33%) se do této chvíle může pyšnit Marek Čiliak. V základní části uspěla Kometa proti Hradci hned třikrát ze čtyř pokusů, v play off to ale nemusí nic znamenat.

V druhém semifinále na sebe narazí Piráti z Chomutova a Bílí Tygři z Liberce. Piráti jsou posledním přeživším týmem z předkola play off, kde dokázali otočit nepříznivý stav 0:2 na zápasy a postoupit přes Mladou Boleslav do čtvrtfinále. V něm si v šesti utkáních poradili s druhým celkem základní části z Třince. Nyní Piráty čeká dokonce vítěz základní části. Pokud mají Piráti Liberec něčím zaskočit, tak určitě budou potřebovat další pomoc od Ivana Humla, který je zatím nejproduktivnějším mužem play off.

I Liberec potřeboval ve čtvrtfinále k postupu šest zápasů, po nichž nakonec dokázal vyřadit Plzeň. Liberečtí hráči alespoň prozatím nevévodí těm nejsledovanějším individuálním statistikám play off, ale v jejich středu se nachází hned tři hráči se šesti kanadskými body na kontě. Jsou to útočníci Valský s Radivojevičem a obránce Ševc. Navíc Liberec obhajuje titul z minulé sezóny.

Zobrazeno 2277 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 21:07
Pro psaní komentářů se přihlaste