pá., 6. říjen 2017 13:46

V listopadu se v Česku poprvé představí alt-rockeři PVRIS

PVRIS PVRIS Zdroj: www.upsetmagazine.com
Praha – Už příští měsíc vystoupí v pražském Lucerna Music Baru americké trio PVRIS. Vůbec poprvé představí tuzemským příznivcům svůj charakteristický zvuk, ve kterém kombinuje alternativní rock s elektronikou, psychedelií i post-hardcore. Sestava z Massachusetts si svou českou premiéru odbyde 7. listopadu.

Aktuální turné se váže k nové desce All We Know of Heaven, All We Need of Hell, která vyšla 25. srpna a navazuje na dva roky starý debut White Noise. Na novince PVRIS představují nápadité kytarové riffy, výrazné bubny, snové syntetizátory a v neposlední řadě silné, precizní vokály zpěvačky Lynn Gunn, která je také autorkou textů. Právě jí album lyricky odráží. „Všechno jsem to já,“ prozradila v rozhovoru s britským magazínem Upset. „To je na téhle desce ta nejzásadnější věc, upuštění od metaforičnosti a obraznosti, za které bych se mohla schovat. Nechala jsem vystoupit svoje pocity a prostě je pustila ven. Proto jsou ty texty taky těžší a temnější,“ dodala. Různorodý zvuk zase okomentoval baskytarista Brian MacDonald: „Je to směsice všeho. Experimentování je úžasné. Když poslouchám celé album a všechno to slyším, jak jsme rozprostřeli zkušenosti nás všech tří, jsem na to tak pyšný. Je to lepší album, než jaké jsem si myslel, že natočíme.“

PVRIS vznikli v roce 2012 a už od svých počátku fungují ve složení zpěvačky Lynn Gunn, kytaristy Alexe Babinskiho a baskytaristy Briana MacDonalda. Název kapely v začátcích procházel změnami, definitivně se ustálil v roce 2013, kdy se formace oficiálně přejmenovala na PVRIS (čteno jako „Paris“). Ve stejném roce si získali velkou pozornost účastí na populárním americkém festivalu Warped Tour a o pár měsíců později podepsali smlouvu s Rise Records. V roce 2015 předskakovali například britským Bring Me the Horizon, a minulý rok vyrazili na své první samostatné turné v domácích Spojených státech. Letos už mají vlastní turné i v Evropě, které čítá 27 zastávek, a Praha mezi nimi nechybí.

Vstupenky za cenu v rozmezí 415 až 435 korun jsou k dostání v sítích Ticketpro, Ticketportal, GoOut a na webu samotného baru. V den koncertu budou také k dispozici na místě za 490 korun. Vedle základních vstupenek mají fanoušci možnost zakoupit i dva typy exkluzivních VIP balíčků, které jsou v omezeném počtu dostupné do 31. října pouze na stránkách Lucerna Music Baru a GoOut. Balíček za 1980 korun zahrnuje vstupenku, přednostní vstup do klubu i ke stánku s merchandisingem, tričko, plakát k turné a památeční zalaminovanou průkazku k akci. Balíček za 2829 obsahuje navrch i setkání s kapelou.

Zobrazeno 2206 krát
Naposledy upraveno: út., 10. říjen 2017 08:37
Pro psaní komentářů se přihlaste