út., 8. prosinec 2015 11:22

V Lize mistrů vrcholí boj o postup do osmifinále

Tečku za podzimní částí Ligy mistrů obstará osm středečních zápasů, ve kterých rozhodně bude o co hrát. Tři středeční protagonisté už mají sice účast v jarní fázi zajištěnou, ale dalších pět postupových míst zůstává volných.

 

Skupina E:

Barcelona má jistý nejen postup, ale i prvenství ve skupině E. Zbývá doplnit jméno druhého postupujícího týmu a to stále může být kdokoliv z trojice AS Řím, Bayer Leverkusen či BATE Borisov. Zatímco AS s Leverkusenem mají na svém kontě shodně po pěti bodech, běloruský tým o jeden bod zaostává. O svou šanci se popere na půdě AS, které bude chtít odčinit nedávná zaváhání z ligy, kde už tři zápasy v řadě nedokázalo zvítězit. V další ztrátu AS pak bude doufat Leverkusen, který k tomu ještě ale musí doma porazit Barcelonu. To už se mu ale v šesti po sobě jdoucích zápasech nepodařilo, zatímco Barcelona si v současnosti užívá sérii dvanácti utkání bez porážky, přičemž v posledních pěti zápasech dokázali Katalánci nastřílet jednadvacet branek.

Skupina F:

Ve skupině F už je jasné, že Bayern skončí první, zatímco Dinamo Záhřeb zůstane poslední. A právě tyto dva kluby se ve středu potkají v Chorvatsku a domácí mohou alespoň částečně odčinit debakl 0:5 z prvního zápasu proti mnichovskému celku. Mnohem důležitější ale bude druhé utkání skupiny F, ve kterém se bude hrát o druhé postupové místo. Olympiakos přivítá Arsenal a hostům nezbývá nic jiného než zvítězit jakýmkoliv jiným výsledkem než 1:0 a 2:1. Jen tak totiž přeskočí Olympiakos, který má po pěti kolech devět bodů a díky výhře 3:2 v Londýně zatím i lepší vzájemné zápasy s Arsenalem.

Skupina G:

V další skupině je také stále o co bojovat, Dynamo Kyjev zatím sice ztrácí dva body na vedoucí duo Chelsea, Porto, ale jakákoliv výhra proti Maccabi posune Dynamo do osmifinále. Maccabi Tel-Aviv zůstává ve skupině G bez bodu a očekává se tak, že ukrajinský celek svou úlohu zvládne a vše se rozhodne v souboji Chelsea s Portem. Tyto dva kluby mají shodně deset bodů, a zatímco Portu vyšel lépe první zápas, ve kterém dokázalo Chelsea porazit, pro Angličany mluví historie, neboť zvládli všech pět domácích utkání proti portugalským týmům.

Skupina H:

V poslední skupině už jistě postupuje Zenit, který s patnácti body suverénně vévodí tabulce. Ruský klub ve svém posledním zápase jede do Gentu, který stále živí naději na postup do osmifinále. Se sedmi body je druhý a výhra v závěrečném utkání mu zajistí účast v Lize mistrů i na jaře. Jediným soupeřem Belgičanů v boji o postup zůstává Valencie, která má šest bodů a v posledním zápase musí porazit Lyon a zároveň doufat v zaváhání Gentu. Na střídačce Valencie se poprvé představí Gary Neville, který v Lize mistrů odehrál nejeden těžký zápas. Jak mu to ale půjde na lavičce, ukáže až středeční večer.

Zobrazeno 2004 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:32
Pro psaní komentářů se přihlaste