so., 21. březen 2020 13:17

V New Jersey zemřeli na koronavirus 4 rodinní příslušníci

Grace Fusco a jejích 11 dětí Grace Fusco a jejích 11 dětí Zdroj: GoFundMe
New Jersey – Počet obětí koronaviru v USA stále roste a stejně jako v Evropě odborníci radí vyhýbat se jakýmkoliv hromadným shromážděním. V americkém státě New Jersey zemřeli čtyři rodinní příslušníci a další tři příbuzní jsou stále v nemocnici. Onemocněli na velké rodinné sešlosti. 

Třiasedmdesátiletá matka šesti dětí Grace Fusco podlehla v pátek koronaviru, stejně jako její syn Carmine a dcera Rita Fusco-Jackson, té bylo teprve pětapadesát let a pracovala jako učitelka v katolické škole. Podle státní komisařky neměla Rita žádné zásadní zdravotní problémy. Dalších 19 příbuzných je momentálně v karanténě, kde čekají na výsledky testů.

Zdravotníci z New Jersey podle BBC News uvedli, že paní Rita Fusco-Jackson byla druhou obětí onemocnění COVID-19 ve státě New Jersey. Podle New York Times Grace Fusco zemřela, aniž by věděla, že dvě její dospělé děti již nemoci podlehly. Ve stejné nemocnici totiž už ve čtvrtek zemřel její syn Vincent Fusco.

Podle rodinného příslušníka Paradise Fodery příbuzní v karanténě čekají téměř týden na výsledky virových testů. „Proč nemají členové rodiny, kteří se také zúčastnili společného shromáždění přednost při testování? Tohle je krize ve veřejném zdravotnictví. Proč by měli být sportovci a celebrity bez příznaků upřednostňováni v testování před rodinou, která byla tímto virem napadena?“ řekla Paradiso Fodera pro CNN.

Rostoucí počet obětí v USA nutí jednotlivé státy postupně přistupovat k opatřením, která budou šíření pandemie bránit. Ve čtvrtek bylo jen v New Jersey 7 mrtvých a nejméně 742 nakažených. Například v Kalifornii mají lidé od čtvrteční půlnoci nařízeno zůstat doma, výjimku tvoří nákup potravin a léků.

Zobrazeno 1121 krát
Naposledy upraveno: so., 21. březen 2020 15:34
Pro psaní komentářů se přihlaste