čt., 8. prosinec 2016 17:27

V Novém Městě na Moravě jsou ideální biatlonové podmínky

Michal Šlesingr Michal Šlesingr Zdroj: Facebooková stránka Biathlon NMNM
Nové Město na Moravě – Mimořádně dobré počasí umožnilo organizátorům již nyní připravit tratě a arénu k třetímu kolu Světového poháru v biatlonu, které bude Nové Město na Moravě hostit již za týden. Už tento víkend budou tratě zcela nachystány.

Současným mrazivým počasím jsou organizátoři více než nadšeni. V těchto dnech probíhají již jen poslední úpravy tratí a dovoz sněhu ze zásobníku a zároveň dochází k zasněžování stadionu Vysočina aréna. Předseda organizačního výboru Jiří Hamza uvádí: „Takový nástup zimy už v prosinci jsme dlouho nezažili.“ O víkendu se dodělá vše potřebně, jako je oplocení tratí, na které přijdou reklamy a v pondělí se již organizátoři mohou těšit na příjezd prvních závodníků a jejich úvodní tréninky.

Předpovídané několikadenní oteplení by nemělo mít na stav tratí žádný vliv. Od 13. prosince by pak měl teploměr opět naměřit záporné hodnoty během celého dne.

Potěšující také je, že vstupenky do arény na víkendový program jsou již zcela vyprodané. Jediné čeho organizátoři litují je, že se stadion nedá nějak zvětšit, protože zájem je opravdu veliký. Na čtvrteční a páteční závody ještě několik vstupenek zbývá a dají se sehnat i lístky na tribuny k tratím právě na tolik preferovaný sobotní a nedělní program.

V Novém Městě se uskuteční sprinty, stíhačky a závody s hromadným startem. Ze všech účastnících se zemí odřekla pouze Čína, ale jinak dorazí zástupci ze všech 32 zemí. Čeští závodníci se již nemohou dočkat, až přijedou závodit domů. Vždyť kde jinde je tak skvělá atmosféra pro české sportovce než na domácí půdě.

Světový pohár není jedinou biatlonovou akcí, kterou Nové Město čeká. Od 2. do 5. února zde proběhne juniorské mistrovství Evropy. 

Zobrazeno 1719 krát
Naposledy upraveno: pá., 9. prosinec 2016 09:04

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste