pá., 30. březen 2018 13:08

V Olomouci začne jezdit nová tramvaj s označením U

Nová linka s označením "U" Nová linka s označením "U" Zdroj: www.mhd-olomouc.cz
Olomouc - Uživatelé olomouckého MHD se od 1. května budou moci svést novou tramvají. Do provozu bude zařazený vůz označením „U“ a bude jezdit na trase Neředín – Nová Ulice. Zatím bude tato tramvaj ve zkušebním provozu a pokud se osvědčí, olomoucký dopravní podnik ji od prosince začlení do běžných jízdných řádů olomouckého MHD.

O zavedení nové linky se rozhodlo na základě podnětů od samotných cestujících. Linka s označením U se stejnou trasou, tedy konečnou zastávkou v Neředíně a na Nové ulice, již byla několikrát v provozu. Hlavně při opravách kolejí, kdy byla výluka všech tramvají a jejich provoz byl nahrazený právě tramvajovou linkou „U“ a náhradní autobusovou dopravou. Cestující si na tento komfort zvykli, a proto dávali jasný podnět k tomu linku zachovat. Znamená to pro ně pohodlnou jízdu bez přesedání při přesunu z lokality Nové Ulice do městské části Neředín.

Označení U vzniklo díky samotné trase této linky, jelikož vypadá přesně jako toto písmeno. Tramvaje na této trase pojedou vždy od sedmi ráno do půl šesté do večera každou hodinu a celá jízda bude trvat 19 minut. Až do prosince budou zkoumat efektivnost linky a pokud se osvědčí, do jízdních řádů ji zařadí k termínu změn jízdních řádů, tedy od 9. prosince. První vyhodnocení efektivnosti provozu linky proběhne již na konci května, tedy po měsíci jejího chodu.

Zobrazeno 2956 krát
Naposledy upraveno: po., 2. duben 2018 11:01
Pro psaní komentářů se přihlaste