pá., 9. listopad 2018 19:54

V Praze opět zazní melodie Hanse Zimmera

Oficiální poutač k turné Oficiální poutač k turné Zdroj: Facebook Hanse Zimmera
Praha - Téměř po dvou letech se do Prahy vrátí symfonický orchestr spolupracující se světoznámým hudebním skladatelem Hansem Zimmerem. Prahou se tak opět rozezní nejslavnější filmové soundtracky dnešní doby.

Turné s názvem ,,The world of Hans Zimmer: A symphonic celebration‘‘ se do pražské O2 arény vrátí 14. dubna 2019. Oproti loňskému roku se Hans Zimmer koncertu sice osobně nezúčastní, filmoví fanoušci se ale mohou těšit na jeho dvorního dirigenta – Gavina Greenwaye, který s Zimmerem již léta spolupracuje. Show také láká na velké plátno na pódiu, kde se budou promítat projekce z daných filmů. Vstupenky na akci jsou již v prodeji na serveru Ticketportal.

Hans Zimmer je původem německý filmový skladatel. V dnešní době je považovaný za jednoho z nejlepších ve svém oboru. Je autorem hudby k filmům jako Piráti z Karibiku, Temný rytíř, Lví král, Počátek, Interstellar, Kung Fu Panda, Šifra mistra Leonarda a mnoha dalších. Za svou tvorbu získal mnoho ocenění včetně Oscara a Zlatého glóbu. Zimmer naposled navštívil Prahu se svým turné naposledy 4. června 2017.

Zobrazeno 1723 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 14:26
Pro psaní komentářů se přihlaste