čt., 21. duben 2016 16:08

V pražských tramvajích bude možnost platit bezkontaktně

Praha –  Ve vybraných spojích Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) si nově budou moci cestující zakoupit jízdenku pomocí bezkontaktních platebních karet.

Této služby mohou cestující DPP využít zatím ve dvou moderních tramvajích Škoda 15T na lince 22, kde od 12. dubna probíhá roční testovací provoz bezkontaktních automatů. Pokud se služba osvědčí, plánuje DPP její rozšíření i do ostatních tramvají a linek.

O úspěchu nové možnosti zakoupení jízdenek je přesvědčená pražská primátorka Krnáčová, podle ní je to další z mnoha využití moderních technologií, které zpříjemní a zjednoduší lidem život ve městě.

Na všech dveřích soupravy vybavené bezkontaktními automaty, budou cestující moci vidět označení této možnosti. Automaty cestující najdou u prvních, třetích a pátých dveřích. Na výběr budou mít jízdenky od půlhodinových až po celodenní, a to jak plnocenné, tak i poloviční pro děti a seniory. Jízdenky se budou tisknout již označené.

„DPP se snaží cestování městskou hromadnou dopravou zjednodušovat. Uvědomujeme si, že automaty na prodej jízdenek nejsou v každé zastávce a že cestující často nemají čas si jízdenku zakoupit. Po SMS jízdence je toto další způsob, jak jim vyjít vstříc,“ uvedl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP.

Praha nebude prvním městem, kde bude možnost bezkontaktního nákupu jízdenek. Tento koncept již funguje například v Brně, Plzni, Liberci nebo Ostravě. 

Zobrazeno 1917 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:34
Pro psaní komentářů se přihlaste