so., 23. březen 2019 21:15

V prvním čtvrtfinálovém zápase Ligy mistryň Slavia remizovala s Bayernem

Slávistky vybojovaly remízu s německým Bayernem Slávistky vybojovaly remízu s německým Bayernem Zdroj: slavia.cz
Praha - Slavii se v Evropě daří. A to nejen mužskému týmu, ale i ženám. Slávistky ve středu 20. 3. uhrály remízu 1:1 s FC Bayernem Mnichov. V pražském Edenu vidělo zápas rekordních 6 822 diváků. ,,Holky děkujem,“ znělo hlasitě po celém stadionu, a i když byl zaplněn jen z části, nikdy dříve ženy nepřišlo podpořit tolik fanoušků.

Od začátku zápasu si hru držely pod kontrolou německé favoritky, což zúročily v 61. minutě, kdy elegantně uklidila míč do brány ,,sešívaných“ Fridolina Rolfö. Slávistky ale nezůstaly pozadu a o 11 minut později se z velké vzdálenosti trefila Kateřina Svitková těsně pod břevno. Kapitánka Slavie, oceněná jako fotbalistka roku 2018, dostála svému titulu a do konce zápasu to byl i poslední vstřelený gól. ,,Když jsem viděla, že jde ke mně míč, ihned jsem se rozhodla, že vystřelím. Bayern útočil hodně, ale my jsme dobře bránily. Udržely jsme si šance na postup," řekla po zápase Kateřina Svitková.

Po minulém týdnu, kdy Slavie prohrála se Spartou (0:2), to byl poněkud nečekaný závěr. Možná, že se tak stalo právě díky velké podpoře diváků. „Tohle byl můj nejsilnější zážitek a asi to už nic nepřekoná. Tolik diváků jsem absolutně nečekala. Bylo neuvěřitelné před nimi hrát. Nikdy na to nezapomenu. Nádhera. Byla jsem dojatá,“ přiznala kapitánka Slavie Svitková.

Odveta se odehraje 27. 3. v Německu, přičemž slávistky mají stále šanci na postup mezi nejlepší čtyřku Evropy. Ženy Slavie se už potřetí během pěti let probojovaly do čtvrtfinále Ligy mistrů. Kdyby Slávistky porazily německý Bayern, historicky poprvé by se dostaly až do semifinále. Loni ve čtvrtfinále vypadly s německým Wolfsburgem.

Zobrazeno 1535 krát
Naposledy upraveno: út., 26. březen 2019 23:05
Pro psaní komentářů se přihlaste