út., 23. únor 2016 10:09

V repríze loňského finále zvítězil Třinec

Třinec – 47. kolo Tipsport Extraligy proti sobě svedlo dva loňské finalisty. Domácí Oceláři, kteří drželi desátou příčku, zaručující postup do předkola play-off, hostili Litvínov. Ten už moc šancí na postup nemá, spíše se musí koukat pod sebe, kde číhají Karlovy Vary.

Šest kol, tedy maximálně osmnáct bodů. Tolik bodů zbývalo v neděli, kdy se hrálo další kolo Extraligy. Severočeši ztráceli na desátou pozici 11 bodů, takže se jejich naděje na play-off nejevily moc reálně. Ani třinečtí fanoušci nemohou být se sezónou spokojeni, určitě si od svých hráčů přáli daleko více než desáté místo.

Poslední vzájemný zápas vyhrál Litvínov, který doma porazil Třinec 2:1. Již od čtvrté minuty sice Severočeši prohrávali, když se trefil Tybor. Jenže těsně po půlce druhé třetiny vyrovnal domácí Trávníček. A když už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, tak vítězství na litvínovskou stranu přiklonil Hanzl.

Do branky Litvínova si v neděli 21. února stoupnul Janus, v té třinecké nastoupil Hrubec. Oba týmy tak změnily brankáře, když v minulém kole nastoupil za Vervu Petrásek a za Oceláře Hamerlík. Janus se hned v úvodu zapotil, což vyústilo až v hození hole při akci Třince. Za to nařídili sudí trestné střílení, to ale Irgl nevyužil.

Třinec byl i nadále lepším týmem, ve dvanácté minutě dokonce trefil břevno. Litvínovští směrem dopředu nebyli nebezpeční, výjimkou byla snad jenom střela Radka Dudy. Třinečtí měli k dispozici dvě přesilovky, nicméně nevyužili ani jednu, a tak stav zůstával nerozhodný – 0:0.

Na začátku druhé třetiny dostal Třinec výhodu další přesilové hry, vyloučení Piroše ale nezužitkoval. Obrovský tlak měl domácí útok v pětadvacáté minutě, Litvínovu se ale podařilo vyhodit na zakázané uvolnění. Následovalo vhazování v útočném pásmu Ocelářů, které domácí přetavili ve vedoucí branku. Od modré vypálil Radoslav Tybor, jehož dělovku zastavila až síť Janusovy branky.

Neuběhla ani minuta, a už to bylo o dvě branky. Třetí třinecká pětka totiž zůstala na ledě i po vedoucím gólu, a prakticky po totožné situaci zvýšil Jiří Polanský na 2:0. Pětiminutovku hrůzy pro Litvínov zakončil Zbyněk Irgl, který využil vyloučení Hanzla. Irgl doklepával puk za Janusova záda, a v takových momentech se většinou nemýlí – 3:0. S tímto stavem se také šlo do kabin.

Třetí třetinu zahájila největší šance Litvínova v zápase, Doležal ale nedokázal dorazit puk do branky. Další minutu trvající přesilovku pěti proti třem opět Verva nevyužila. Domácí brankář Hrubec si stále živil naději na čisté konto. To si nakonec vychytal pětadvaceti úspěšnými zákroky, a byl tak po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem Ocelářů.

Trenér domácích René Mucha byl s výkonem svého týmu spokojený. „Těší nás dvě ubráněná oslabení ve třech. Velká gratulace patří Šimonovi Hrubcovi za "nulu",“ uvedl jeden z třineckých trenérů pro web hcocelari.cz. To Radim Rulík, kouč Litvínova, byl po zápase rozmrzelý. „Třinec vyhrál zaslouženě, i díky lepšímu pohybu. Mrzí mě, že jsme po bezbrankové první třetině udělali dvě chyby na buly a darovali domácím dva góly. Ve třetí třetině jsme pak netrefili prázdnou branku, to dokreslilo formu, s jakou jsme sem přijeli,“ posmutněle konstatoval Rulík na webu hcocelari.cz.

Litvínov tak setrvává na předposledním místě, Třinec se posunul na devátou příčku.

Zobrazeno 2021 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:17
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste