ne., 13. březen 2016 22:43

V turecké Ankaře vybouchla nálož, zemřelo přes 30 lidí

V tureckém hlavním městě Ankaře explodovala v neděli večer nálož, výbuch si vyžádal přes 30 mrtvých a dalších 125 zraněných. K explozi došlo u autobusového nádraží blízko vládních budov. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Automobil plný výbušnin explodoval o půl sedmé večer tamního času. K výbuchu došlo poblíž ministerstva školství u zastávky autobusového nádraží. Zranění byli převezeni do deseti různých nemocnic, ze 125 raněných je 19 v kritickém stavu. Policie kvůli obavám z možného dalšího útoku evakuovala celou oblast.

Mezi oběťmi útoku by podle prvních předpokladů neměl být žádný Čech. Česká ambasáda v Turecku okamžitě kontaktovala Čechy, kteří se v Ankaře pohybovali a všichni jsou údajně v pořádku.

Podle tureckých úřadů může za teroristický útok Strana kurdských pracujících (PKK) nebo některá její spřízněná organizace. Soud v Ankaře okamžitě vydal embargo na videa nebo fotografie z místa útoku a po zveřejnění záznamů televizní stanicí NTV byl Turkům také zablokován přístup na sociální sítě Twitter a Facebook.

Zobrazeno 1887 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:35
Pro psaní komentářů se přihlaste