út., 27. říjen 2015 19:30

V univerzitním derby zvítězil Hradec

Hradec Králové – Východočeští studenti opět po roce odehráli hokejové derby mezi Univerzitou Hradec Králové a Univerzitou Pardubice. Hostitelem letošního utkání byla královéhradecká Fortuna aréna. Stejně jako minulý rok, i v druhém ročníku derby se z vítězství radovali hradečtí studenti, tentokrát se ale na výhru pořádně nadřeli a svého soka zdolali až v prodloužení výsledkem 5:4.

Fanoušci obou týmů se mohli těšit i na velmi zajímavá jména, které mají zkušenosti z extraligy, WSM ligy (1. liga) či reprezentačních výběrů. Na hradecké straně se jednalo především o Reného Piegla, který minulou sezonu nastupoval za Mountfield Hradec Králové, na straně pardubické pak o Jana Zdráhala s Jaroslavem Moučkou, kteří sbírají extraligové zkušenosti v barvách Dynama Pardubice.

Na obě lavičky se postavili i hokejoví experti České televize Martin Hosták a David Pospíšil. "Užíval jsem si to moc, člověk se hned vžije do té atmosféry a opravdu ho to vtáhne. Tenhle zápas musel vtáhnout úplně každého," řekl pro Českou televizi Martin Hosták. Celý zápas sledovalo 2194 diváků.

Po první třetině byli spokojenější domácí

Do úvodní dvacetiminutovky vstoupili lépe pardubičtí studenti. Už ve 3. minutě našel Matěj Bažant výborným pasem Martina Srpka, který se sám řítil na hradeckou svatyni a bekhendovou kličkou překonal Rudolfa Bernarta v hradecké bráně. "Začali jsme zvolna. To způsobilo, že jsme prohrávali," řekl Michal Procházka České televizi. Hradečtí byli po inkasované brance překvapivě aktivnější a zaslouženého vyrovnání se dočkali ve 14. minutě, kdy od modré čáry napřáhl Petr Chaloupka a jeho střelu za Čápova záda tečoval Patrik Stehno. Vedení na hradeckou stranu strhl Petr Chaloupka, který necelou půlminutu před koncem první třetiny zvýšil na 2:1.

Ve druhé třetině Pardubice utkání otočily

Stejně jako do první třetiny, tak i do té druhé vstoupili lépe hosté. Ve 23. minutě srovnal skóre utkání Jaroslav Moučka, který zužitkoval své extraligové zkušenosti z Pardubic. Hosté se do vedení dostali ve 31. minutě, kdy Patrik Moučka sjel až před hradeckou branku a dokázal poslat pardubické do vedení. Za necelé dvě minuty však bylo znovu vyrovnáno. Michal Křečan po nahrávce Václava Pánka vyslal projektil z pravého kruhu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Pardubičtí studenti se ale nenechali zaskočit a k radosti svých fanoušků se znovu ujali vedení. "My jsme se po první třetině naopak trochu stáhli, udělali jsme chyby," okomentoval druhou třetinu pro hokej.cz hradecký Michal Procházka.

Zápas dospěl do prodloužení

Prestiž utkání dokazovaly i tvrdé středy, kterých zejména ve třetí třetině přibylo. „Když ho sestřelil, emoce tam byly, a myslím, že po právu. Byl to zákrok, který podle mě na tuhle úroveň nepatří," řekl Jan Zdráhal v rozhovoru s hokej.cz. Vedení hostům vydrželo až do 55. minuty, kdy si Šimon Macháň vybruslil až před pardubického gólmana a svou přesnou střelou poslal zápas do prodloužení.

O vítězství pardubické univerzity mohl rozhodnout Patrik Moučka, ale jeho střelu dokázal Bernart lapačkou zlikvidovat. Rozhodující branku utkání vstřelil v čase 62:14 hradecký Michal Procházka, který využil křižnou nahrávku Lukáše Bureše před prázdnou bránu a odstartoval tak oslavy na hradeckém zimním stadiónu. „Doufám, že i za rok budu ještě student. Pokusíme se konečně vyhrát, musíme tu sérii trochu srovnat," řekl na závěr Jan Zdráhal pro hokej.cz.

Zobrazeno 2041 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:21
Pro psaní komentářů se přihlaste