po., 22. duben 2019 01:11

Basketbalisté Bostonu slaví postup, Válečníci z Golden State blízko od postupu

Kevin Durant z týmu Golden State Warriors Kevin Durant z týmu Golden State Warriors Zdroj: webové stránky sportingnews.com
Los Angeles (lb) - Už i hráči v nejprestižnější basketbalové lize světa, v zámořské NBA, svádí bitvy v utkáních vyřazovací fáze playoff. Postup slaví Boston, Golden State chybí k postupu jediná výýhra. O vítězi v dalších duelech ještě není rozhodnuto.
 
Dění v Západní konferenci
 
Obhájci titulu z týmu Golden State Warriors si dnes v noci výhrou 113:105 nad Los Angeles Clippers zajistili match ball k postupu do druhého kola playoff. V sérii, ve které přišli vinou zranění stehna o Demarcuse Cousinse, pivota základní sestavy, vedou 3:1 nad týmem z Města andělů, jak se Los Angles přezdívá. Ve čtvrtém vzájemném utkání na Clippers se střelecky nejvíce dařilo Kevinu Durantovi z Golden State Warriors, který vsítil 33 bodů. Duranta podpořil jeho spoluhráč Klay Thompson s 32 body. V dresu domácích z Los Angeles zaznamenal nejvíce bodů kanadský nováček Shai Gilgeous-Alexander, a to 25 bodů. Italský reprezentant Danilo Gallinari si připsal 16 bodů.
 
Houston Rockets zatím vede v sérii 3:0, dvakrát využil výhody domácího prostředí a včera v noci zaskočil Utah na jeho vlastní palubovce, když zvítězil 104:101. Houstonské rakety spoléhají především na Jamese Hardena, který je pověstný svými dlouhými vousy. Ten nasázel do soupeřova koše postupně 29, 32 a 22 bodů. Na třetí zápas této série by však nejradši zapomněl. Harden totiž jako první hráč historie NBA minul v utkání playoff prvních patnáct střeleckých pokusů, negativně se tak zapsal do dějin.
 
„Dnes to nebyl můj den. Jak jste mohli vidět, ze hry jsem se nemohl trefit do koše. Všechny body, které jsem dal byly z čáry trestného hodu. Důležitá je ale naše výhra. Vedeme 3:0 a chybí nám ještě jedna výhra k postupu do dalšího kola, což je dobrá výchozí pozice,” zhodnotil James Harden z jeho strany nevydařený zapas.
 
Basketbalisté Denveru Nuggets, druhého nejlepšího týmu Západní konference si včerejší výhrou 117:103 na půdě San Antonia Spurs vzali zpět výhodu domácího prostředí. Na výhře Denveru se největší měrou podílel srbský reprezentační pivot Nikola Jokič, který k 29 bodům přidal i dvanáct doskoků a osm asistencí. Největší hvězda San Antonie DeMar DeRozen se nechal vyloučit v závěru třetí desetiminutovky, když po neodpískaném faulu hodil míč po rozhodčím. Svému týmu v závěru chyběl. Stav série je vyrovnaný 2:2.
 
Mezi nasazenou trojkou a šestkou, tedy Portlandem Trailblazers a Oklahomou City Thunder je stav 2:1 pro Portland. Třetí zápas se odehraje na palubovce Oklahomy.
 
 
Dění ve Východní konferenci
 
Prvními postupujícími se stali dnes v noci hráči Bostonu Celtics, kteří z boje o titul vyřadili Indianu Pacers. V sérii na čtyři vítězné zápasy ani jednou neprohráli a zvítězili 4:0. Nejlepším hráčem Bostonu byl její ústřední rozehrávač Kyrie Irving, který si připisoval pruměrně 22 vstřelených bodů na zápas. Ve druhém kole se Boston pravděpodobně utká s nejlepším týmem základní části Milwaukee Bucks.
 
Milwaukee Bucks v čele s řeckým reprezentantem a aspirantem na zisk trofeje pro nejužitečnějšího hráče NBA Giannisem Antetokounmpem vede v sérii proti Detroitu Pistons 3:0. O svém postupu mohou svěřenci Mikea Budenholzera rozhodnout už v noci z pondělí na úterý, kdy je na programu v detroitské Little Caesars Aréně čtvrté utkání.
 
Toronto Raptors, což je jediný kanadský tým v NBA, si po úvodním zaváhání před svými fanoušky dvakrát výšláplo na Orlando Magic a otočilo stav série na 2:1.
 
Podobný průběh série je i mezi třetí Philadelphií 76ers a šestým Brooklynem Nets. V prvním utkání Brooklyn Philadelphii překvapil a vyhrál na její palubovce 111:102. Ve třech následujících utkáních vsak byla Philadelphia lepším týmem a vede 3:1.
Zobrazeno 1350 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 17:21
Pro psaní komentářů se přihlaste