so., 29. září 2012 18:23

Váňa v sedle Tiumena usiluje o deváté vítězství Velké pardubické

Už za necelé dva týdny, v sobotu 13. října, se pokusí legenda Velké pardubické, žokej Josef Váňa, o deváté vítězství v tomto slavném závodě. Usedne do sedla koně Tiumena, který bude obhajovat trojnásobné vítězství a pokusí se tak navázet na úspěch jiného Váňova svěřence, Železníka, který tento závod vyhrál čtyřikrát a je tak nejúspěšnějším koněm tohoto závodu.

Tiumen to s vyrovnáním rekordu Železníka nebude mít jednoduché. Loni se v cílové rovince přetahoval o vítězství s bělkou Sixteen, držitelkou nejrychlejšího času, která na startu nebude chybět ani letos.  Na trať dlouhou necelých sedm kilometrů vyrazí celkem šestnáct koní. Ti se o výhru budou muset prát nejen mezi sebou, ale také s tratí. Nejobávanější překážkou je Taxisův příkop, jeden z nejtěžších skoků na světě. O úspěchu či neúspěchu mohou rozhodnout také Popkovický skok, Hadí příkop či Havlův skok.

Záludností je na trati opravdu hodně a přibližně 10 minutový závod stojí za podívanou minimálně u televizních obrazovek. Začátek už 122. ročníku největšího kontinentálního speeplechase cross country pořadatelé naplánovali na šestnáctou hodinu.

 

 

 

 

Zobrazeno 1898 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste