út., 18. říjen 2011 22:55

Vánoční punč zahřeje nejen žaludek

Letošní punč na vánočních trzích bude okořeněn příchutí právě vykonaného dobrého skutku. Každý, kdo si koupí tento tradiční zimní nápoj do kelímku, přispěje jednou korunou na koupi malého bytu nebo garsonky v ceně 650 tisíc pro klienty dětského domova v Olomouci.

„Kulturní Olomouc garantuje minimální vstupní částku 300 tisíc korun, zbytek peněz zajistí další partnerské subjekty sbírky a ostatní sponzoři“, uvedl hlavní organizátor Pavel Spálený.

Přispět bude možné také formou dárcovské sms a zřídí se i speciální bankovní účet, kam mohou firmy a ostatní přispěvovatelé zasílat finanční prostředky. Stav sbírky budou moci návštěvníci trhů sledovat na obrazovce umístěné přímo na náměstí.

Nápad vítá ředitel dětského domova Dalibor Křepský: “Mladým lidem samostatní bydlení pomáhá při začleňování do běžného života“, připomněl. Už loni přispěli pořadatelé trhů finančním darem mimo jiné i na vybavení pokojů tohoto domova.

Letošní vánoční trhy odstartují 24. listopadu slavnostním rozsvícením stromu a potrvají do 23. prosince. Provoz kluziště na náměstí by podle organizátorů mohl začít již 1. listopadu.

 

 

foto: www.vanocnitrhy.eu

Zobrazeno 2912 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste