ne., 28. listopad 2010 16:08

Včera večer byli pobodáni tři chlapci, pachatelé dopadeni

Sobotní útok na tři nezletilé chlapce, ke kterému došlo v Ostravě – Zábřehu, je krajskou kriminální policií vyšetřován jako pokus o vraždu. Pachateli jsou dva mladíci, z nichž jeden ještě nedosáhl plnoletosti.

„Prvního z útočníků jsme zadrželi v 17:58. Je mu teprve šestnáct let," uvedla pro iDNES.cz mluvčí strážníků Vladimíra Zychová. Republikové policii se o chvíli později podařilo zatknout i druhého útočníka. Pachatelé byli s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu.

Případné trestní stíhání bude zahájeno nejdříve v neděli v pozdních odpoledních hodinách. Policisté prohledávají místa činu a snaží se najít nůž, kterým byly oběti pobodány. "Kriminalisté za účasti specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz, ostravských policistů a strážníků ohledali místo, zajistili stopy. Na věci intenzívně pracují, vyslýchají svědky. I nadále pátrají po motivu útoku, prozradila iDNES.cz mluvčí moravskoslezské policie Darina Majková.

První hlášení o nebezpečných mladících pohybujících se s noži u lesoparku Bělský les dostala ostravská policie v 17:35. Jen o pár chvil na to někdo zavolal na Centrum tísňového volání, že byl na Svazácké ulici nalezen pobodaný chlapec. „Záchranáři byli na místě během pěti minut a ošetřili čtrnáctiletého chlapce, který utrpěl bodné poranění v oblasti zad a horní končetiny,"řekl pro iHNed.cz mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Po dvaceti minutách přichází další hlášení, tentokrát se jedná o devítiletého chlapce, který byl napaden na ulici Patrice Lumumby. „Při příjezdu lékaře bylo dítě při vědomí, avšak se známkami šokového stavu. Lékař u něj zjistil vícečetná bodná zranění, a to v oblasti krku, horní končetiny, břicha a pánve“ podotkl pro iHNed.cz Humpl.

Poslední oběť našli po pěti minutách od předchozího útoku na stejné ulici. „Ošetřen byl třináctiletý chlapec s bodným poraněním v oblasti hrudníku. Dítě bylo při vědomí a posádka pacienta po ošetření předala na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy," dodal mluvčí záchranné služby.

Nejzávažnější zranění má devítiletý chlapec, který nyní leží na oddělení pediatrické intenzivní a resuscitační péče a je mimo ohrožení života. Mluvčí ostravské nemocnice Anna Vidiševská řekla ČTK, že stav obou hochů ve věku 13 a 14 let je stabilizovaný. Lékaři stejného zdravotnického zařízení ošetřili také jednoho útočníka, ten byl policií po ošetření převezen do vazby.

zdroje:

http://domaci.ihned.cz/c1-48346620-policie-vysetruje-pobodani-chlapcu-v-ostrave-jako-pokus-o-vrazdu
http://zpravy.idnes.cz/policie-vysetruje-utok-na-tri-chlapce-v-ostrave-jako-pokus-o-vrazdu-1p8-/krimi.asp?c=A101128_085541_krimi_ipl
http://zpravy.idnes.cz/v-ostrave-pobodali-tri-chlapce-jeden-je-vazne-zraneny-utocniky-uz-dopadli-1lh-/krimi.asp?c=A101127_202456_ostrava-zpravy_jav
http://www.novinky.cz/krimi/218065-utoky-mladiku-na-deti-nozem-byly-podle-policie-pokusem-o-vrazdu.html

fotozdroj: 

http://zpravy.idnes.cz/v-ostrave-pobodali-tri-chlapce-jeden-je-vazne-zraneny-utocniky-uz-dopadli-1lh-/krimi.asp?c=A101127_202456_ostrava-zpravy_jav

 

Zobrazeno 2401 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste