st., 24. duben 2019 21:53

Ve finále Mol cupu se utká Baník a Slavia

Radost Slávistů Radost Slávistů Zdroj: isport.cz
Ostrava/Praha – Baník Ostrava postoupil do finále českého poháru po 13 letech. Slávisté budou obhajovat loňský titul. Oba celky využili domácího prostředí. Zatímco Baník porazil doma Bohemku, Slavia si poradila v derby se Spartou.

Baník si v domácím prostředí šel za postupem od první minuty. Jejich velmi aktivní začátek platil na klokany, kteří nestíhali. Tlak završili Ostravané ve 12. minutě, kdy střelu Hrubého tečoval bránící hráč do protisměru brankáře. Baník pokračoval i dál a měl hru pod kontrolou. Další šance už ale nevyužil. Největší šanci hostujícího celku si po pauze připravili po centru, kdy Puskáč jen těsně minul bránu. To byla také ale jediná šance hostů. Závěr si domácí zkušeně pohlídali a slaví zasloužený postup.

Slavia jednoznačně porazila Spartu

V derby dvou nesmiřitelných rivalů byl na hřišti pouze jeden tým. Sešívání od začátku diktovali tempo hry a Sparta nevěděla, kam dřív skočit. Necelou půl hodinu zůstávalo skóre vyrovnané. Potom domácí poprvé slavili po brance Součka, který hlavou usměrnil přímý kop Hušbauera za záda Hečy. Poté byli vidět ještě větší dominance Slávie. V nastavení prvního poločasu přidal Souček po rohu druhou branku. Poté už začaly plát emoce a Sparta neměla na hru Slavie odpověď.

Hned na začátku druhé půle po chybě Štětiny utekl Van Buren a předložil míč Masopustovi do prázdné brány. Třetí gól domácích a bylo vymalováno. Sparta se nedokázala vzchopit ani k nějakému tlaku. Za vše hovoří i to, že nedokázali za celý zápas ani vystřelit na branku Koláře. Kdyby Slavia proměnila ještě nějaké své šance, skóre by bylo nejspíše daleko vyšší.

Finále je na programu 22. května. Místo konání se zatím neví.

Zobrazeno 1136 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 17:47
Pro psaní komentářů se přihlaste