ne., 11. listopad 2018 17:45

Ve Zlíně předávaly inspirativní osobnosti své myšlenky

Kongresové centrum Zlín bylo místem pro TEDx Zlín 2018 Kongresové centrum Zlín bylo místem pro TEDx Zlín 2018 Zdroj: Martin Šenovský
ZLÍN – Čtvrtý ročník konference TEDx proběhl v sobotu 10. listopadu ve Zlíně. Téma události, která probíhá nezávisle po celém světě pod hlavičkou organizace TED, nazvali organizátoři Bubliny. Ve zlínském kongresovém centru pro více než 500 účastníků předávali své zkušenosti např. zakladatel internetové televize DVTV Martin Veselovský, snowboardistka Šárka Pančochová nebo bývalý youtuber Jirka Král. Mimo ně ale mohli předat své zkušenosti další zajímaví řečníci.

Inženýr ve SpaceX nebo mladý podnikatel ze Zlína

Mezi nimi byl i David Pavlík, který se po několika letech práce v USA vrátil zpět do Česka. Vystřídal mnoho známých společností, mezi kterými nechybí Microsoft, Netflix, Amazon a v neposlední řadě SpaceX. Nyní se se svou rodinou zabydlel nedaleko Zlína a pracuje jako IT ředitel pro prodejce letenek Kiwi. Zkušenosti předával i dvacetiletý Václav Staněk, který na přelomu roku 2017 a 2018 rozjel výrobu kvalitních bot Vasky. Chtěl tak navázat na úspěšného zlínského podnikatele Tomáše Baťu. Mimo zmíněné řečníky se na pódium Kongresového centra postavily inspirativní osoby nejširšího zaměření.

Největší oproti všem minulým ročníkům

Letos si organizátoři konference troufli vyprodat zlínské kongresové centrum, které je svými rozměry jednou z největších budov tohoto typu ve Zlíně. Kvůli licenci, kterou poskytuje organizace TED, to ale nebylo jednoduché. Jednou z podmínek pořádání TEDx pro větší počet lidí je účast organizátorů na celosvětové konferenci TED. To se letos povedlo a TEDx ve Zlíně tak mohl oproti loňským ročníkům zvětšit svou kapacitu. Dva týdny před akcí organizátoři oznámili, že je vyprodáno.

Zlínský TEDx rozjelo pět dobrovolníků

TEDx ve Zlíně v roce 2015 zorganizovalo pár dobrovolníků, kteří byli z velké části studenty místní univerzity. Dnes je do projektu zapojeno více než 20 dobrovolníků. Pomáhají tak organizovat akci, na které se může inspirovat mnoho lidí. Konferenci zaznamenávají i kamery. Díky tomu si široká veřejnost může přehrát přednášky později. Obvykle jsou záznamy zveřejněné na oficiálním webu události.

Zobrazeno 2112 krát
Naposledy upraveno: út., 20. listopad 2018 12:00
Pro psaní komentářů se přihlaste