ne., 12. březen 2017 16:16

Za víkendové zpožední vlaků RegioJet mohla neexistující bomba

Regiojet patřící pod společnost Student Agency Regiojet patřící pod společnost Student Agency Zdroj: Regiojet
Česká republika – Anonymní oznámení zapříčinilo v pátek odpoledne zpoždění všech souprav soukromého železničního přepravce Regiojet. Vlaky nabraly zpoždění ještě před jejich samotným odjezdem.

Ve stanicích Pardubice, Česká Třebová, Brno, Ostrava a Havířov prohledávala policie žluté vlaky společnosti Regiojet. Podezření o tom, že se v některých z vlaků nachází bomba, vzešlo od anonymního ohlašovatele. Ten možnou hrozbu nahlásil médiím. Na tratích policisté po čas prohlídek přerušili dopravu, což zapříčilo až hodinová zpoždění jednotlivých spojů, a to dokonce i těch, které ani do té doby neměly vyjet.

Mluvčí společnosti Regiojet Aleš Ondrůj poukazuje na to, že se nejedná o ojedinělý případ. „V minulosti se ukázalo, že se nejedná o bezpečnostní riziko, ale de facto trestnou činnost vydírání, se kterou si policie dokázala poradit a pachatele velmi rychle dopadnout,“ řekl Ondrůj Českému rozhlasu. Prohlídky prováděli policisté z obvodních oddělení, pyrotechnici a policisté z krajské pořádkové jednotky. Během kontrol nezjistili nic podezřelého a vlaky nabraly zpoždění až 180 minut. Policie po autorovi oznámení pátrá. 

Zobrazeno 3117 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 10:46
Pro psaní komentářů se přihlaste