po., 15. říjen 2012 19:22

Víkendový program na výstavišti Flora svou pestrostí konkuroval podzimnímu listí

Od čtvrtka do neděle hostovalo Olomoucké výstaviště Flora hned několik akcí. Jednalo se o 17. ročník výstavy ovoce a zeleniny, ovocných a okrasných rostlin, Olimu 2012 – festival gastronomie a nápojů a Podzimní zahradnícké trhy 2012. Podle vyjádření organizátorů se jednalo o největší akci svého druhu u nás.

Výstava ovoce a zeleniny  na téma Hravý podzim nabídla návštěvníkům pavilónu G ukázku špičkového ovoce a zeleniny nejlepších domácích pěstitelů ze Zelinářské unie Čech a Moravy a z Ovocnářské unie ČR. Zároveň mohli sledovat už tradiční soutěž v aranžování květin na téma Drak. K vidění tak byli draci jak tradiční, tak i inspirovaní východní představou draka, stvořené z listů a plodů nejrůznějších rostlin.

Další součástí výstavy byl doprovodný program festivalu OLIMA 2012. Milovníci dobrého jídla a pití mohli ochutnat výrobky oceněné titulem Regionální potravina Olomouckého kraje nebo být diváky kuchařské soutěže OLIMA CUP 2012, zatímco Dny Moravských vín přinesly ochutnávku nejlepšího ze všech Moravských oblastí. V neposlední řadě mohli návštěvníci být svědky cukrářsko-kuchařského klání mezi studenty středních odborných škol.

Pro děti organizátoři připravili neméně zajimavý program, hlavně akci Oslavy lesa na Floře, kde nejen dětem přiblížili život v lese nebo práci lesníků a myslivců. Děti si tak mohly vyzkoušet poznávat zvířata podle stop, prohlédnout přehlídku sokolníků nebo si zkusit, jaké to je být řezbářem i vyzkoušet střelbu z luku. "Dětem se to líbí, rozhodně víc než sedět někde ve škole," shodují se učitelky, které přivedly skupiny žáků z dopolední výuky. "Myslím, že je pro ně důležité aby se dozvěděly něco o lese a jak se v něm chovat, jaká zvířata v něm mohou potkat," pochvalovala učitelka, která přivedla na výstaviště skupinu prvňáků ze základní školy Heyrovského.

 

Zobrazeno 2110 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste