po., 3. prosinec 2018 18:22

Villarreal vzdoroval, Katalánci však berou plný počet bodů

Alena střílí svůj prví gól v La Lize Alena střílí svůj prví gól v La Lize Zdroj: Reuters
Barcelona – Nečekané trápení s papírově slabším soupeřem a góly dvou svátečních střelců přinesly nedělní utkání na Camp Nou. Barcelona nakonec roli favorita zvládla 2:0.

Ve 14. kole španělské La Ligy se střetly dva celky z opačných konců tabulky. Oba týmy měly o motivaci postaráno. Zatímco Barcelona mohla sesadit z vedoucí pozice Sevillu, tak Villarrealu hrozí pád do sestupových vod. Trenér Katalánců nechal odpočívat hned několik opor, a tak do hry nezasáhnul útočník Louis Suarez, ani středopolař Arthur. Ernesto Valverde, trenár klubu z valencijské oblasti, se musel rovněž obejít bez dlouhodobě zraněné dvojice Alcantára, Umtiti.

Modročervení se na domácím stadionu prezentovali kombinačním fotbalem s vysokým držením míče, ale do početné obrany „kanárků“ se dostávali jen zřídka. Do první šance se dostal domácí kapitán Messi, ale bravurní zákrok si do statistik připsal strážce svatyně hostí Sergio Asenjo. První gólový moment se divákům v katalánském svatostánku naskytl ve 36. minutě, když si centr Dembelého našel obránce Piqué a hlavou trefil pravý roh Asenjovi brány. Ještě před změnou stran vyslal nebezpečnou střelu na bránu hostů Messi, ale skvěle chytající Asenjo si s ní poradil.

Druhé dějství přineslo pouze ojedinělé šance a jen jednu gólovou. Běžela 87. minuta hry, když si míč vzal domácí režisér Messi a vymyslel dokonalou fotbalovou inscenaci, na jejímž konci byl střídající Carlos Alena. Barcelona zvítězila po divácky nepříliš výživném zápase a vrací se na čelo španělské ligy před druhou Sevillu. Třetí je Atletico a čtvrtou pozici hájí překvapení sezony Alaves o pouhý bod před Realem Madrid.

Zobrazeno 1406 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 21:23

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste