st., 28. březen 2018 14:07

Virgil Abloh je novým kreativním ředitelem v Louis Vuitton

Virgil Abloh Virgil Abloh Zdroj: Christian Anwander
Paříž - Světoznámý americký designér s ghanskými kořeny převzal vedení nad pánským oddělením módní značky Louis Vuitton. Bývalý umělecký ředitel Kanyeho Westa a zakladatel streetwearové značky Off-White ukáže světu novou kolekci již v červnu na pánském pařížském fashion weeku.

Jméno sedmatřicetiletého designéra bylo v posledních týdnech velmi často spojováno se značkou Louis Vuitton, proto jeho jmenování není žádné překvapení. Abloh převzal pozici po Kimu Jonesovi, který značku opustil v lednu tohoto roku a zamířil ke konkurenčnímu Dioru.

“Je pro mě potěšení být šéfem pánského oddělení ve značce Louis Vuitton. Historie a kreativita jsou klíčové znaky značky. Já se budu snažit zachovat jejich odkaz v moderní formě,” řekl ihned po svém zvolení. Dodal, že kvůli nové práci plánuje přestěhování do centra Louis Vuitton – Paříže spolu s celou rodinou.

Značka Off White nebude na druhé koleji

Abloh se bude nadále věnovat své milánské značce Off-White, jenž se stala ikonickou ve světě streetwearu. “Značka je pro sedmnáctiletou verzi mě samotného, zatímco Vuitton je pro mé současné sedmatřicetileté já,” řekl pro NY Times.

Značka Off-White se stala symbolem spojování tzv. streetwearu (pouliční módy) a high fashion (vyšší módy), jenž je reprezentovaná značkami jako Gucci, Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Rolex nebo Balenciaga. Právě spojení Virgila a pařížské značky ilustruje tento trend posledních let. “Virgil je neuvěřitelně dobrý ve vytváření mostů mezi klasikou a přítomným okamžikem,” řekl Michael Burke, výkonný ředitel Louis Vuitton.

Zobrazeno 2680 krát
Naposledy upraveno: st., 28. březen 2018 15:12
Pro psaní komentářů se přihlaste