st., 20. únor 2019 18:52

Novou kreativní ředitelkou Chanel se stává Virginie Viard

obchodní dům Chanel obchodní dům Chanel Zdroj: pixabay
 Spolu s úterními zprávami o úmrtí snad největší módní ikony současnosti, návrháře Karla Lagerfelda, vyvstala do světa vysoké módy velká otázka. Kdo povede jeden z nejprestižnějších módních domů teď?

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ještě ten samý den, tedy v úterý 19. února, oznámil módní dům Chanel, že novým tvůrčím dohledem nad všemi kolekcemi pověřuje Virginii Viard. Ženu, která po boku Lagerfelda stála posledních 30 let.

Virginii rozhodně nečeká lehký úkol. Nahradit někoho tak legendárního a nepřehlédnutelného, a zároveň se stát první ženou v čele značky od smrti Coco Chanel. Byla to ale právě ona, kdo v posledních dekádách dohlížel na všech osm kolekcí, které Chanel každý rok představí. Ona, kdo spolu se svým týmem měnil Karlovy skicy ve skutečnost.

Poprvé začala s módním domem spolupracovat v roce 1987, nastoupila jako stážistka v oddělení haute-couture. Po pětileté zkušenosti v módním domě Chloé se vrátila do Chanel a v roce 2000 se stala ředitelkou studia. Nelze popřít, že pro Lagerfelda byla nepostradatelnou spolupracovnicí. ,,Virginie je tou nejdůležitější osobou, nejen pro mě, ale také pro ateliér, pro všechno. Je mou pravou rukou a když se s ní nevidím, neustále si telefonujeme, ” řekl o ní v dokumentu 7 Days Out.

,,Vždy jsem byla Chanel dívka, ničím jiným být neumím,” řekla o sobě v rozhovoru pro Madame Figaro. A proto je to ona, komu generální ředitel Alain Wertheimer svěřil do rukou odkaz Gabrielle Chanel a Karla Lagerfelda. Aby tak mohl žít dál. 

Zobrazeno 1866 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. únor 2019 09:53
Pro psaní komentářů se přihlaste