po., 7. prosinec 2009 21:08

Vojenská nemocnice slaví úspěch.

Vojenská nemocnice v Olomouci si může gratulovat. V Projektu organizace HealthCare Institute s názvem Nemocnice České republiky se umístila na 2.místě hned po Nemocnici Strakonice,a.s. Tento projekt byl realizován v období od 1.března do 31.října 2009 a celkový počet hlasujících byl více než 35 tisíc.

Organizace HCI provádí tento průzkum od roku 2006 v oblastech: spokojenost pacientů, spokojenost zaměstnanců nemocnic a finanční kondice. VN Olomouc se umístila i v letech 2007 a 2008 a to na 3.místě. Komplexní hodnocení probíhalo stejně jako v předešlých ročnících na základě moderní manažerské metodiky Balanced Scorecard, kdy se realizuje komplexní měření v nejdůležitějších oblastech ovlivňující efektivitu organizace s cílem zjištění její dlouhodobé úspěšnosti.

VN Olomouc je prokazatelně nejstarší vojenskou nemocnicí na území bývalé Československé republiky. V Olomouci byla založena roku 1748 a do prostor Klášterního Hradiska přesunuta v roce 1802. Převážná část nemocnice je umístěna v objektech Klášterního Hradiska, menší část (Chirurgie a ARO) v Pasteurově ulici a nejnovější zrekonstruovaná část v prostorách „Hospodářského dvora“. Zde se pak nachází léčebna dlouhodobě nemocných, oddělení chronické resuscitační a intenzivní péče a detoxikační oddělení.

 

Zobrazeno 1950 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste