po., 7. březen 2016 00:13

Vraždy v centru Olomouce

Olomouc - Vražda v Jezuitském konviktu a druhá v olomouckém bytě. Proč ne? O tom vypráví nový čtyřdílný film České televize Modré stíny. Jedná se o pokračování divácky úspěšné trilogie Případ pro exorcistu. Modré stíny se začaly vysílat v únoru a mají za sebou již dva díly

Děj vychází z předlohy Michala Sýkory, kterou pro televizní podobu zpracoval scenárista Petr Jarchovský. Vyšetřovatelé pátrají po vrahovi zastřeleného docenta, který byl nalezen přímo v prostorách Univerzity Palackého. Detektivové postupně přichází na kloub mnohem zapeklitějšímu případu. Šlo vlastně o vyřizování účtů, když docent upozornil na podezřelé praktiky, které se týkaly přestavby Konviktu. Proto vyžadoval odvolání kvestora, a to se samozřejmě některým lidem nehodilo. Případ se nečekaně zvrtne, když vyšetřovatelé najdou další mrtvé tělo.

V příběhu hrají velkou roli peníze a vysoká postavení. V čtyřdílném filmu zůstává stejné obsazení herců hlavních detektivů, a to Klára Melíšková v roli šéfky vyšetřovatelů a detektivové, Miroslav Krobot, Stanislav Majer, Tereza Voříšková a Marek Taclík. Další role ztvárnili například Martin Huba nebo Jiří Lábus.

V poslední době se natáčí spousta nových kriminálek a u diváků sklízí velký úspěch. Sám režisér Modrých stínů Viktor Tauš o této sérii řekl: „Modré stíny jsou více thrillerem, neb napětí nevychází jen z toho, kdo je vrah, ale především z nemožnosti jeho usvědčení. Detektivové tu jsou postaveni před možná silnějšího protihráče, než jsou oni sami.“ Už jen samotné téma a místo příběhu k obrazovkám jistě přiláká nejednoho studenta Univerzity Palackého. Na své odvysílání ještě čekají dva díly, v nichž se diváci dozvědí rozuzlení napínavého případu.


Zobrazeno 2451 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:32
Pro psaní komentářů se přihlaste