po., 28. listopad 2011 20:05

Vypsaná fixa míří do Účka

Již tuto středu zavítá do olomouckého U-klubu pardubická kapela Vypsaná fixa v čele s frontmanem kapely Márdim, aby zde předvedla svou novou desku Detaily.

Vypsaná fixa letos na podzim představila v pořadí svoje již šesté album, které pojmenovala Detaily. A protože se sluší uspořádat k novému CD koncertní turné, vyrazila se kapela porozhlédnout po českých a slovenských klubech. Olomouc není ani zdaleka jejich první zastávkou, proto se dá předpokládat, že kluci už mají texty naučené a pořádné show tak nic nestojí v cestě. Těšit se můžete na jejich nový singl „Vše za 39“, chytlavou záležitost „Schovaná“ nebo některé jejich starší písničky.

Koncert se odehraje tuto středu 30. listopadu v U-klubu, oficiální začátek akce je naplánován na osmou hodinu večerní. Jako host se představí Divadlo DNO, což je nezávislá alternativní divadelní skupina bez vlastní scény. Vstupenky lze v předprodeji zakoupit mimo jiné i v knihkupectví Studentcentrum za 180 Kč, případně za 162 Kč po předložení ISIC karty.

Kluci z Vypsané fixy před Detaily nahráli album Klenot, které bylo mimořádné hned ze dvou důvodů. Nejenže deska vznikala ve Velké Británii, navíc se členové kapely rozhodli, že desku dají volně ke stažení, což je ve vodách české muziky cosi neobvyklého. Sami jste se pak mohli rozhodnout, kolik za desku zaplatíte, případně zdali vůbec. A tak i když Detaily vznikaly standardně v tuzemských podmínkách, možnost stažení alba tu zůstala. To ovšem neznamená, že jejich nejnovější počin nejde pořídit na CD. Pro fajnšmekry je tu navíc možnost vychutnat si Detaily i na vinylu.

Zdroj: www.vypsanafixa.cz

Foto: www.kultura.idnes.cz

Zobrazeno 2663 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste