st., 2. prosinec 2015 16:25

Vyškov končí sezónu na třetí příčce

Vyškov - Tým ragbistů z Vyškova v sobotu po týdenní reprezentační pauze odehrál poslední kolo extraligy. Vyškovští nastoupili proti Tatře Smíchov, která před zápasem okupovala třetí místo v tabulce. Domácí ztráceli na Tatru pouhé tři body, a tak nastupovaly oba týmy do zápasu s velkou dávkou motivace.

Zápas pod taktovkou rozhodčího Rázgy odstartoval ve dvě hodiny odpoledne. Jak bývá zvykem, měl Vyškov pomalejší rozjezd, a tak do utkání lépe vstoupili Tatrováci. Hosté využívali každou chybu domácích a hned v deváté minutě naklonil vedení na stranu Tatry kopáč Řanda. Čtyři minuty poté hosté skórovali znovu, po několika fázích položil pětku kapitán Tatry Mára. Tatra pořád urputně bránila a až pět minut před koncem prvního poločasu našel díru v obraně Kovář. Spolu s kopáčem Mončekem snížil vedení hostů na 7:8.

Ve druhém poločase se domácí konečně probudili, naopak hostům jako by došly síly a ztratili drive z prvního poločasu. Nejprve se po chybách Tatry prosadil Kovář a dvěma proměněnými kopy otočil vedení na stranu Vyškova. Pro další body si přes půl hřiště dosprintoval vyškovský Pantůček. Domácí dále navyšovali skóre. Nejprve Kovářovým trestným kopem a poté pětkou Chalabaly, kdy hráči pěkně přečíslili soupeře v obraně. Stav byl 26:8 a hostům už se podařilo pouze snížit na 26:13. V posledních minutách ještě položil čtvrtou pětku Pořízek, čímž zajistil Vyškovu bonusový bod a konečné skóre 33:13.

Trenér Pavel Pala neskrýval radost z výhry. "Před zápasem počasí připomínalo spíše mrazivý leden, a tak ani docházka na trénincích nebyla příliš vysoká. Svůj cíl jsme však i přesto splnili. Zimní sezónu jsme ukončili na krásném třetím místě. V jarní části nás ještě čekají některé odložené zápasy z části podzimní, takže pořadím se hned ze začátku může zamíchat. Přes zimu plánujeme intenzivní trénink v tělocvičně a v posilovně, na jaro budeme určitě připraveni," řekl po zápase.

Zobrazeno 1859 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:58
Pro psaní komentářů se přihlaste