po., 3. říjen 2016 16:14

Na vyškovský squashový turnaj dorazil rekordní počet hráčů

Vítězové - zleva 3. místo Kamil Jankovič, 1. místo Petr Kopecký, 2. místo Martin Ředina Vítězové - zleva 3. místo Kamil Jankovič, 1. místo Petr Kopecký, 2. místo Martin Ředina Zdroj: Jiří Pinka
Vyškov – Squashová sezona je v plném proudu. A bylo to vidět i v neděli 2. října na turnaji kategorie „D“ u SQ Haná. Přijelo celkem dvacet devět hráčů z celé Moravy a Slezska. Rekord završila i účast nejvýše nasazeného hráče v republice, který sem kdy zavítal. Je jím dvacátý hráč žebříčku Petr Kopecký. „Byl to nejlepší déčkový turnaj, který jsme tu kdy měli. Sjel se největší počet hráčů, co se týče turnaje této kategorie, a byl doposud s nejlepším obsazením,“ řekl ředitel turnaje Jiří Pinka.

Do Vyškova si tentokrát našel cestu i dvacátý hráč republiky, Petr Kopecký, který ve finále porazil svého olomouckého soupeře Kamila Jankoviče. Zápasy skončily krátce po třetí hodině. „Všichni sem jedou na celý den, nikdo si sem nejede zahrát na tři hodiny, aby pak mohl jet rychle domů. Hrát v takovém počtu hráčů na dva vítězné sety na čtyřech kurtech je podle mě odpovídající,“ zhodnotil průběh celé sportovní události vítěz.

Spokojený byl i ředitel turnaje Pinka. Ten, jako hrající domácí kapitán, nakonec skončil na devátém místě. „Na domácích kurtech se mi hraje vždycky dobře. Můj nejtěžší zápas byl s Kubou Honzíkem. Chtěl jsem ho až moc porazit, ale dnes byl lepší,“ okomentoval svůj výkon šéf turnaje, který musel navíc řešit i nečekané komplikace. „Problémy byly, co se týče délky rozsvícení kurtů. Navíc na začátku turnaje tekla studená voda ve sprchách, pak se to ale spravilo a byla teplá,“ přiznal Pinka. „My už jsme tím známí, že teče studená voda a je tu obecně chladno. V současné době je to ale ovlivněno majitelem," dodal Pinka k technickým problémům. Klub je totiž momentálně v prodeji a na svého nového vlastníka teprve čeká.

Turnaj od samého začátku sledovalo několik diváků, mezi nimiž byla i Gabriela Alánová, zástupkyně hlavního sponzora. „Bohužel prostory ve Vyškově nejsou uzpůsobeny pro diváky. Ale jako sport je squash v České republice hodně populární. Sama jsem ho několik let hrála," přiznala Alánová, která na konci předávala ceny vítězům.

Na akci nechyběli ani olomoučtí hráči v celkovém počtu tří sportovců. Mezi nimi i bývalý hráč SQ Haná a současný majitel Klubu Koruna v Olomouci, Jaroslav Bělohlávek. „Rád se do Vyškova vracím. Hráče beru jako kamarády. Žádná speciální motivace porazit je tam není,“ objasnil k turnaji Bělohlávek, který skončil na osmém místě.

Zobrazeno 2762 krát
Naposledy upraveno: st., 12. říjen 2016 10:11
Pro psaní komentářů se přihlaste